PROGRAM KINOTEKE Travanj 2020.

UTORAK / 21.04.

Na popularnom streaming servisu MUBI otvorena je posebna stranica za posjetitelje Kinoteke Zlatna vrata:
Tri mjeseca potpuno besplatnog online pristupa filmovima!

Prijava: MUBI

MUBI je vodeći filmski online servis za sve zaljubljenike u sedmu umjetnost koji u svojoj ponudi objedinjuje platformu filmova na zahtjev, društvenu mrežu i online filmski časopis. MUBI platforma nudi probranu listu filmova iz cijelog svijeta – od kultnih klasika do modernih remek-djela, od najvećih redatelja svih vremena do najvećih novih redatelja. 
Pritom MUBI nema stalnu bazu filmova, nego redovitu cirkulaciju od 30 naslova: svaki dan na platformu stiže novi film i ondje je dostupan za gledanje 30 dana. MUBI-jeva ograničena selekcija zapravo je adut platforme koja nudi gledateljima priliku da uzmu vremena i upoznaju svaki film te u konačnici gledaju vrijedne naslove koje ne bi možda uzeli u obzir na servisu s tisućama filmova u ponudi.
Ponudom blizak senzibilitetu europskih kina okupljenih u mreži Europa Cinemas – kojoj pripada i naše kino – MUBI nudi posebnu pogodnost kinima zatvorenim zbog pandemije korona virusa: tromjesečan pristup platformi za sve posjetitelje kina posve besplatno.

Članstvo u periodu od 3 mjeseca je besplatno. Ukoliko ga ne želite produžiti potrebno ga je otkazati na svom računu kako se isto ne bi automatski produžilo i naplatilo. Uvjete i načine otkazivanja pročitajte OVDJE.

 

SRIJEDA / 22.04.

#OSTANIDOMA

0:00 satiPoštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.

Slijedeći donje linkove možete besplatno gledati dokumentarne i druge filmove, a od televizijskih platformi, preporučili bismo KINOTV (www.kinotv.hr) i DOKUTV (www.dokutv.net) koji su u vlasništu tvrtke Discovery s kojom Kinoteka već godinama poslovno surađuje jer nam programski odgovaraju.

RESTART: VOLIM DOKUMENTARCE
http://volimdokumentarce.net/?fbclid=IwAR1RGydSroV9Yf3_QV2krapU1BAfak3OhMJnG-KLPC28MfogVO0rPKYt1xU

KINO MEDITERAN
http://www.kinomediteran.hr/vod/

FACTUM
http://factum.com.hr/hr/novosti/ostanite_doma_i_pogledajte_pet_najgledanijih_factumentaraca

CROATIAN.FILM
http://croatian.film/hr/

OPEN CULTURE
http://www.openculture.com/2012/12/a_wealth_of_20th-century_korean_cinema_free_online_from_the_korean_film_archive.html?fbclid=IwAR0nRUl7RWZ55bdqi-Xg-qR124a6g0UmFEYKACV1D-9k9w10QI4O8mmwZ0Y

FILMAKTIV
https://vimeo.com/channels/coronacinema

Čuvajte se, budite strpljivi i hvala na razumijevanju.

ARHIVA programa Kinoteke

O kinoteci

PARALELE DANIELA RAFAELIĆA

Često se o kino dvoranama govorilo kao o hramovima. Hramovi sedme umjetnosti, hramovi u kojem žive/stanuju hollywoodski bogovi, hramovi u kojem se obožavaju filmski starovi.

Članarina i ulaznice

Ulaznice možete kupiti na blagajni (1. kat) koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije.

Cijena ulaznica:

- 20,00 kn (za članove Kinoteke 50% popusta)
- za organizirane grupe od 10 i više osoba - 15 kn po osobi
- za organizirane grupe od 30 i više osoba - 10 kn po osobi

Godišnja iskaznica:

- zaposleni 200,00 kn
- umirovljenici, nezaposleni, studenti i đaci 150,00 kn

Za godišnju iskaznicu molimo pošaljite ime, prezime, mail i telefon/mobitel mailom (info@zlatnavrata.hr) ili dođite osobno u Dioklecijanovu 7, Split.

ŠKOLSKA KINOTEKA:
- 10 kn po učeniku za grupe veće od 30 učenika
- 300 kn po projekciji za grupe manje od 30 učenika

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA