Prostor i oprema

Centar Zlatna vrata  je smješten u samom srcu Dioklecijanove palače, u kasnogotičkoj palači iz druge polovice 15. stoljeća, čiji se projekt i izvedba pripisuje Jurju Dalmatincu. Nije poznata plemićka obitelj za koju je građena i čiji se grb nalazi u luneti dvorišnog portala. Kasnije je pripadala staroj splitskoj plemićkoj obitelji Cindro, čiji je grb na kapitelu dvorišne lože. 
Prije obnove ovo je bio jedan od najtrošnijih i najzapuštenijih stambenih sklopova, nastao kao posljedica teškog nasljeđa prošlosti. 
Centar je otvorilo svoje obnovljene prostorije 1964. godine.

Novi prostorni raspored – uredi, učionice i kinodvorana - respektirao je i vrednova srednjovjekvnu građevinu i istovremeno udovoljio programu nove namjene: kulturi i obrazovanju.

Sama zgrada Centra je trokatnica u kojoj se nalaze 4 učionice,  uredski prostor, izložbena loggia, ulazni atrij, kinodvorana, kinokabina. Prostorije su opremljene i prilagođene provođenju programa kako kulturnih tako i obrazovnih i to sa praktikumom kuharstva te informatičkom učionicom sa 12 računala.

Kinodvorana je kompletno obnovljena. Dvorana se sastoji od partera i balkona gdje ukupno ima 143 sjedeća mjesta, te je pogodna, osim za filmski program, i za održavanja ostalih scenskih programa.

Dvorana (143 mjesta)

- dva sata korištenja (predavanje): 600,00 kn + PDV, svaki sljedeći sat 200,00 kn + PDV.
- projektor na bini: 200,00 kn + PDV
- korištenje kino projektora za vrijeme predavanja uz usluge tehničara: do dva sata korištenja cijena je 800,00 kn + PDV, svaki sljedeći sat 250,00 kn + PDV

Lođa (izložbeni prostor)

- do dva sata korištenja 200,00 kn + PDV, svaki sljedeći sat 100,00 kn + PDV

Učionice

1. KAT: UČIONICA - INFORMATIKA (cca 20 mjesta) do dva sata 300,00 kn + PDV, svaki sljedeći sat 100,00 kn + PDV

1. KAT: UČIONICA (cca 40 mjesta) do dva sata 300,00 kn + PDV, svaki sljedeći sat 100,00 kn + PDV