SLASTIČAR/KA


Završetkom ovoga programa polaznici će naučiti koristiti opremu i pribor za rad vodeći računa o higijeni, pripremiti i pospremiti prostor u kojem se obavlja priprema namirnica i spremaju slastice, primijeniti odgovarajuće postupke pripreme i obrade namirnica uz održavanje higijene, pripremiti jednostavnije slastice i pojedine dijelove za slastice uz korištenje raznih sredstava, te primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.

Isprava po završetku programa: Uvjerenje o osposobljenosti za jednostavne poslove u zanimanju slastičar/ke

Upis u e-knjižicu: da 
Mjesto izvođenja: Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7
Trajanje (nastavnih sati): 160
Uvjeti za upis: U program osposobljavanja za osnovne poslove u kuharstvu može se upisati osoba koja ima najmanje završenu osmogodišnju školu, navršenih 18  godina i zdravstvene i psihofizičke sposobnosti (uvjerenje liječnika opće prakse  o zdravstvenoj sposobnosti te sanitarna iskaznica).

Dokumenti potrebni za upis: rodni list, svjedodžba i domovnica, ispunjena upisnica s ugovorom 
Oblik izvođenja nastave: redoviti i konzultativno-instruktivni 
Voditelj programa: Helena Petrinović,prof. 
Preuzmite prijavnicu

Nastavni plan i program
1. Higijena i oprema u slastičarskoj radionici
2. Slastičarski proizvodi
3. Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
4. Praktična nastava

POVRATAK NA PROGRAME
LOGIN ZA POLAZNIKE