"Pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama u gradu Splitu"

Ovaj okrugli stol ugostit će ravnatelje kulturnih ustanova u Splitu i predstavnike udruga s nezavisne kulturne scene, kao i predstavnike udruga osoba s invaliditetom.
Razgovarat će se o trenutnom stanju u Splitu vezano za pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama, ali i o tome što je sve još potrebno napraviti kako bi se korisnicima omogućilo što lakše pristupiti i sudjelovati u kulturnim sadržajima. 

Na okruglom stolu sudjelovat će
Srećko Šestan, HNK Split
Grozdana Ribičić, GK Marka Marulića
Danijela Ćukušić, Zlatna vrata
Alen Munitić, Festival mediteranskog filma Split
Maja Karaman, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u Splitu
Ivana Jelavić Čičić i Antonia Popić, udruga za promicanje hrvatskog znakovnog jezika "ZNAKujmo svi"

Okrugli stol moderirat će Kristina Tešija, koordinatorica za javni sektor u kulturi na projektu Gradimo Dom zajedno Multimedijalnog kulturnog centra.

Okrugli stol se održava u okviru EU projekta KRUG - KultuRa, Umjetnost i Građani koje provodi Pučko otvoreno učilište Zagreb. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda. 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

OSTANI DOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.
Slijedeći donje linkove možete besplatno gledati dokumentarne i druge filmove, a od televizijskih platformi, preporučili bismo KINOTV (www.kinotv.hr) i DOKUTV (www.dokutv.net) koji su u vlasništu tvrtke Discovery s kojom Kinoteka već godinama poslovno surađuje jer nam programski odgovaraju.