KUHAR/ICA
Završetkom ovoga programa polaznici će naučiti koristiti opremu i pribor za rad vodeći računa o higijeni, pripremiti i pospremiti prostor u kojem se obavlja priprema namirnica i spremaju jela, primijeniti odgovarajuće postupke pripreme i obrade namirnica uz održavanje higijene. Također će naučiti pripremiti jednostavnija jela, salate i priloge jelima uz korištenje pribora, opreme i uređaja i primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.
Isprava po završetku programa: Uvjerenje o osposobljenosti za jednostavne poslove u zanimanju kuhar/ica
Upis u e-knjižicu: da
Mjesto izvođenja: Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7
Trajanje (nastavnih sati): 179
Uvjeti za upis: U program osposobljavanja za osnovne poslove u kuharstvu može se upisati osoba koja ima najmanje završenu osmogodišnju školu, navršenih 15 godina i zdravstvene i psihofizičke sposobnosti (uvjerenje liječnika opće prakse o zdravstvenoj sposobnosti te sanitarna iskaznica).
Dokumenti potrebni za upis: rodni list, svjedodžba i domovnica, ispunjena upisnica s ugovorom
Oblik izvođenja nastave: redoviti i konzultativno-instruktivni
Voditelj programa: Helena Petrinović,prof.
Preuzmite prijavnicu
Nastavni plan i program
1.Ugostiteljska roba i oprema
2.Osnove kuharstva
3.Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
4.Praktična nastava