HRVATSKA PREMIJERA

Pet godina nakon višestruko nagrađivanog filma Takva su pravila, jedan od najistaknutijih domaćih redatelja Ognjen Sviličić vraća se s filmom "Glas" u kojem nanovo tematizira borbu pojedinca protiv okoline, odolijevanje konformizmu, opet kroz prizmu onih najosjetljivijih u formativnim godinama  – tinejdžera!  
 
Film Glas svjetsku je premijeru imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, najvećem azijskom festivalu. U domaća  kina stiže 23. siječnja u distribuciji 2i Filma.
 
U središtu priče je Goran koji stiže u internat u kojem se nađe pod pritiskom  instant-religije koja se ondje nameće. Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega. U filmu glume Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i drugi.
 
Ovo je priča o otporu pojedinca kolektivu u kojoj glavne uloge imaju djeca, tinejdžeri koji se tek formiraju kao osobe. Kamera ih hvata u trenucima kad prave svoje odluke o konformizmu i kada promišljaju o vjerodostojnosti informacija koje dobivaju od starijih, odnosno od institucija. Na kraju jedan od njih, glavni lik filma, uspije poljuljati njihove stavove i uzdrmati svijet u kojem se do tada nije propitivalo ništa što im je bilo dato, kaže Ognjen Sviličić.
 
Film Glas nastao je u koprodukciji Maxima filma, Biberche productions i Skopje film studija.  Redatelj  je Ognjen Sviličić, scenaristi su Marijana Verhoef i Ognjen Sviličić,  direktor fotografije Marinko Marinkić, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Ivana Škrabalo, snimatelj zvuka Igor Popovski, dizajneri zvuka Igor Perović i  Ivan Kljajić, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska te slikarica maske Iva Kurobasa.
Producent filma je Damir Terešak, a koproducenti su  Nikolina Vučetić Zečević i Tomi Salkovski.

NAPOMENA: POPUNJENO!

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

ZLATNI POPUST

Povodom 95. godina postojanja Centra za kulturu i cjeloživotnog obrazovanja Zlatna vrata ostvarite ZLATNI POPUST za upise u sljedeće obrazovne programe:
SURADNIK/CA U IZRADBI I PROVEDBI PROJEKATA FINANCIRANIH IZ EU FONDOVA - početak 18. siječnja 2021. (predavačica Ana Jerkunica) - cijena 5.250,00 kn
NJEGOVATELJ/ICA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA -  početak 1.veljače 2021. u 12:00 sati (cijena 2.800,00 kn)

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 8. do 12. veljače 2021. godine (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 5. veljače 2021.