3. DANI IZRAELSKOG FILMA

RASPORED PROJEKCIJA I O FILMOVIMA
 

" Ova izuzetno kvalitetna suradnja s Splitsko dalmatinskom županijom od prije nekoliko godina obuhvaća ne samo filmski festival već i druge zajedničke projekte i vjerujemo da će ih svake godine biti sve više. Ove godine po prvi puta imamo odličnu suradnju s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje i zahvaljujemo im na visokoj profesionalnosti i velikoj pomoći.

S početkom novoga milenija izraelski filmovi doživjeli su renesansu i postali poznati i priznati širom svijeta. Izraelski filmovi osvojili su poštovanje publike i kritike i prikazuju se u svjetskim kinematografima i na festivalima na kojima dobivaju prestižne nagrade. Nekoliko puta ušli su u uži izbor za Oskara za najbolji film na stranom jeziku a godišnje se u Izraelu snimi preko sto filmova.

U našem odabiru trudili smo se, kroz različite žanrove, odabrati filmove koji najbolje predstavljaju život u Izraelu. Svaki od odabranih filmova izuzetan je na svoj način.

3.  Dani izraelskog filma donose 5 igranih filmova koji, svaki na svoj način, govore o svakodnevnim životnim problemima; o svim temama koje zaokupljaju Izraelce a koje su bliske ljudima širom svijeta.

Ove godine prikazat ćemo sljedeće igrane filmove:

ZAPOSLENA ŽENA
DRUGA PRIČA
PUKOTINE
ODJEK
DOBRI DEČKO IZ JERUZALEMA 

Ulaz na sve projekcije bit će slobodan za sve ljubitelje dobrog filma.

Veselimo se Vašem dolasku!"

Veleposlanstvo Države Izrael