ZARAZA

GOSTOVANJE / NATAŠA ŠKARIÄŒIĆ
Contagion, 2011. Steven Soderbergh, 106 min. US/UAR
Scenarij:
Scott Z. Burns
Uloge: Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Matt Damon
   Nedavna (!?) epidemija koronavirusa ima nevjerojatno mnogo sličnosti s ovim filmom Stevena Soderbergha iz  2011. - misteriozni virus širi se brzinom munje i ubija desetke milijuna ljudi u svijetu, dok centri za kontrolu bolesti i prevencije pokušavaju zaustaviti epidemiju. Ljudska pohlepa u mješavini sa strahom, kao i dilema kome vjerovati dovode do niza tragedija i dramatičnih zapleta, no naposljetku i do rješenja slagalice koja otkriva put virusa od izvora do milijuna zaraženih.
   Sjajan rad. Stvarno sam impresioniran ovim filmom i mislim da je to jedna od najboljih stvari koje je Soderbergh napravio. (David Stratton / At the Movies)
   Ovo je film koji iskorištava sve naše esencijalne brige s činjeničnim detaljima, stručno povećavajući te strahove u iskustvo koje ostaje s vama dugo nakon gledanja. (Brian Eggert / Deep Focus Review)
   Pogledao sam „Zarazu“ otprilike 3 dana nakon početka karantene zbog COVID-19. Zastrašujuće koliko je točan. Soderbergh radi dobar posao u izgradnji različitih strana problema i načina na koji pandemija utječe na svih. (Victor Pineyro / Seventh Art Studio)

https://www.imdb.com/title/tt1598778/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_Contagion%252C%25202011.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA