TALIJANSKA PRIČA

Made In Italy, 2020.

Made In Italy, 2020. James D'Arcy, 94 min. UK/IT
Scenarij: James D'Arcy
Uloge: Liam Neeson, Micháel Richardson, Valeria Bilello, LindsayDuncan
   Romantična komedija radnjom je smještena u Toskanu, a prati boemskog londonskog umjetnika Roberta koji se sa svojim otuđenim sinom Jackom vraća u Italiju kako bi na brzinu prodao kuću koju je naslijedio od pokojne supruge. Međutim, nitko od njih dvojice nije spreman pronaći nekad prelijepu vilu u tako očajnom stanju… Renoviranje kreću po zlu, a otac i sin ubrzo se nađu u sukobu – i to ne po prvi put. Zbog svog pomalo komičnog nedostatka iskustva u vezi radova u kući, Robert će potražiti pomoć od živopisnih lokalnih stanovnika, ali za Jacka stanje u kojem se nalazi kuća čini se da oslikava njegovu osobnu potragu za uspomenama na sretnija vremena s majkom. Kada se Jack zaljubi u Nataliju, živahnu mladu talijansku kuharicu, on kao da obnavlja svoje tijelo i dušu s delicijama iz njezine lokalne tratorije – sve do trenutka dok se ne nađu u opasnosti od Natalijinog ljubomornog i prijetećeg supruga…
   Toscana, taj idiličan raj u kojem uvijek sja sunce, teren je pogodan za romantiku i ponovni susret sa samim sobom. Sve to ćemo pronaći u predvidljivom, ali laganom i efektnom debiju Jamesa D'Arcyja. (Blai Morell / Fotogramias)
   Ispovijed, svjedočanstvo, pomirenje... Nije teško definirati glavni uzrok zašto volim ovaj film - dirljiv je van svake sumnje, gluma je graciozna. Ali država! Točnije lokacije, posebna su. Dakle, da, to je film koji mi se sviđa! (Kirpianuscus/imdb)
   Podcijenjeni dragulj! (joiningjt/imdb)
   Ovo je film koji mi je danas trebao. Prekrasna toskanska vila i spektakularni toskanski predjeli podsjetili su me besprijekornu, jednostavno fantastičnu kuhinju moje majke. Udaljio me od svjetovnosti anglosaksonske tmurnosti, dao mi je da čujem sjajnu glazbu, pružio mi je dobru glumu. Nije me briga za male klišeje i mane... Bilo je lijepo na nekoliko razina i to je ono što mi je danas trebalo. (eyeintrees/imdb)

https://www.imdb.com/title/tt9207700/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA