SUVREMENI POLJSKI FILM: POMILOVANJE

Ulaskawienie, 2018.

Ulaskawienie, 2018. Jan Jakub Kolski, 100 min. PL
Scenarij:
Jan Jakub Kolski
Uloge: Grażyna Błęcka-Kolska, Jan Jankowski, Michał Kaleta, Krzysztof Globisz, Michał Malinowski, Michał Kowalski, Dobromir Dymiecki, Wojciech Mecwaldowski
   Vremenski smješten u stvarnosti poslijeratne Poljske, film priča o roditeljima koji se bore s tugom nakon sinove smrti i krenu s njim na posljedni put.
Sin Hanne i Jakuba, vojnik Armije Krajowe, Waclaw „Odrowąż" Szewczyk je ujesen 1946. godine ubijen od strane Sigurnosne službe. Nakon niza poniženja koja su morali pretrpjeti gledajući kako predstavnici novih vlasti skrnave tijelo njihovog djeteta, Hanna i Jakub odlučuju da moraju osigurati sinu dostojanstven sprovod u Kalwariji Paclawskoj koja je udaljena 500 kilometara od mjesta gdje sami žive. Putovanje roditelja kroz poslijeratnu Poljsku, još uvijek punu užasa, postaje metaforična ekskurzija u dubinu ljudske duše i pokušaj da se ponovno stvori definicija čovječanstva u svijetu u kojem se susjedi okreću jedan protiv drugoga, a neprijatelj može postati neočekivani saveznik.
   12. Festival poljskih filmova „Visla" u Moskvi2019.: III. nagrada za „prikaz teških vremena kroz duboko osobnu priču"
   Poljski filmski festival 2018. Zlatni lav - najbolja glavna ženska uloga, najbolja kostimografija, najbolji scenarij
https://www.imdb.com/title/tt8308330/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.