GLUMIM, JESAM

Glumim, jesam, 2019.

Glumim, jesam, 2019. Miroslav Mandić, 105 min. SI
Scenarij
: Miroslav Mandić
Uloge: Luna Zimić Mijović, Goran Bogdan, Gregor Zorc, Lana Barić, Ivana Roščić, Olga Pakalović, Mojca Funkl
   Pripremajući se za ulogu lopova, mlada glumica počinje krasti u stvarnom životu. Nakon konflikta s redateljem, napušta snimanje i hoće dokazati za što je sposobna. / Kazališni glumac dobije ulogu klošara na filmu. Tijekom istraživanja za ulogu druži se s beskućnicima. Sloboda života bez obaveza ga plijeni. / Glumac i glumica igraju uloge strastvenog para u TV sapunici. Nakon završetka produkcije, on tvrdi da je zaista zaljubljen u nju. Za glumicu, sve što su radili ispred kamere nema veze s njihovim privatnim životima, ali glumac opsesivno ustrajava.
   Film je prikazan na Cairo IFF (World Premiere), Santa Barbara iff (USA. premiere), Method Film Fest (LA.), Seefest (LA.), Pula FF (Kontrapunkt), Sarajevo FF (BH film) i nagrađen od društva režisera Slovenije.
   Miroslav Mandić (Sarajevo, 1955) magistrirao je scenarij i filmsku režiju na Columbia University u New Yorku. Njegov kratki film „Brak radnika“ osvojio je Grand Prix Zlatni zmaj na Međunarodnom festivalu u Krakovu a cjelovečernji igrani film „Život radnika“ osvojio je Grand Prix na Festivalu europskog filma Strasbourg 1988. Autor je i zapaženog filma „Adria Blues“ (2013) te kultne „Top liste nadrealista“ (1989-90). U periodu 1995-2002. režirao je brojne dokumentarce za Češku televiziju.
https://www.imdb.com/title/tt7688420/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA