ČUDNA LJUBAVNA VEZA S EGOM

A Strange Love Affair with Ego

2015. Ester Gould, 93 min. NL
   Redateljica Ester Gould od malih se nogu čudila nevjerojatnom samopouzdanju svoje starije sestre Rowan, čija su bezgranična kreativnost i prirodna ljepota činile sve oko nje ljubomornima. Svijet joj je bio pod nogama, a svemir je bio njeno igralište. No može li tako razvijen osjećaj vlastite vrijednosti otići predaleko? Samopouzdanje se visoko cijeni – sve dok se ne pretvori u nezdravo precjenjivanje samog sebe...
   U ovom britkom i osobnom vizualnom eseju Gould istražuje sve veću opsjednutost pojedinaca samim sobom u našem društvu. Djelomice zbog medija, pritisak ostvarenja uspješnog života sve je veći – važan je samo osobni razvoj. Redateljica prati nekoliko naizgled uspješnih ljudi u izlascima i druženjima, bilježeći razgovore u kojima otkrivaju stupanj samopouzdanja i odnos prema vlastitu egu. U međuvremenu, snolika uprizorenja donose priču o redateljičinoj sestri Rowan ilustriranu isječcima iz njihove korespondencije.
   Inovativnimpristupom koji kombinira osobno i univerzalno, na ovogodišnjem ZagrebDoxu  izdvaja se i nizozemski film o jačanju egocentrizma u zapadnom svijetu „Čudna ljubavna veza s egom“ u režiji Ester Gould, nagrađen za najbolji nizozemski dokumentarac na IDFA-i.... /kulturpunkt.hr)

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

"AKTIVIRAJ SE I KRENI!"

Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata i partneru Udruzi MI odobreno je financiranje projekta “Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a” u iznosu prihvatljivih troškova 2.375.778,00 HRK...

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 22. do 26. ožujka 2021. godine (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 19. ožujka 2021.

JAVNA NABAVA - USAVRŠAVANJE

Jednodnevni seminari programa usavršavanja javne nabave održat će se 15. i 16. travnja 2021. u Centru Zlatna vrata.
15.04.2021. - Najčešće pogreške u provedbi postupaka javne nabave
16. 04.2021. - Dokumentacija o nabavi za naručitelje i ponuditelje