ÄŒUDNA LJUBAVNA VEZA S EGOM

A Strange Love Affair with Ego

2015. Ester Gould, 93 min. NL
   Redateljica Ester Gould od malih se nogu čudila nevjerojatnom samopouzdanju svoje starije sestre Rowan, čija su bezgranična kreativnost i prirodna ljepota činile sve oko nje ljubomornima. Svijet joj je bio pod nogama, a svemir je bio njeno igralište. No može li tako razvijen osjećaj vlastite vrijednosti otići predaleko? Samopouzdanje se visoko cijeni – sve dok se ne pretvori u nezdravo precjenjivanje samog sebe...
   U ovom britkom i osobnom vizualnom eseju Gould istražuje sve veću opsjednutost pojedinaca samim sobom u našem društvu. Djelomice zbog medija, pritisak ostvarenja uspješnog života sve je veći – važan je samo osobni razvoj. Redateljica prati nekoliko naizgled uspješnih ljudi u izlascima i druženjima, bilježeći razgovore u kojima otkrivaju stupanj samopouzdanja i odnos prema vlastitu egu. U meÄ‘uvremenu, snolika uprizorenja donose priču o redateljičinoj sestri Rowan ilustriranu isječcima iz njihove korespondencije.
   Inovativnimpristupom koji kombinira osobno i univerzalno, na ovogodišnjem ZagrebDoxu  izdvaja se i nizozemski film o jačanju egocentrizma u zapadnom svijetu „ÄŒudna ljubavna veza s egom“ u režiji Ester Gould, nagraÄ‘en za najbolji nizozemski dokumentarac na IDFA-i.... /kulturpunkt.hr)

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA