EU PROJEKTI

Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a UP.02.1.1.12.0012

< POVRATAK 29.06.2022.

Svečana dodjela uvjerenja 7.7.2022.

AKTIVIRAJ SE I KRENI!

Svečana dodjela uvjerenja za drugu grupu polaznika besplatnih programa osposobljavanja za poslove Internet marketinga, Pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s teškoćama te Engleskog (A1 i B1 razine) i Njemačkog jezika (A 1 razine)

7.7.2022. u 9.30 sati

Ljetno kino Bačvice

Nakon uspješno završenih verificiranih programa osposobljavanja, 48 polaznika starijih od 55 godina i mladih do 29 godina starosti i osoba s invaliditetom, u okviru EU projekta Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata „Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području Urbane aglomeracije Split“,  dobit će uvjerenja na svečanoj dodjeli u četvrtak, 7.7.2022., s početkom u 9.30 sati u prostorijama Ljetnog kina na Bačvicama.

Prilika je to da se podsjetimo kako su besplatni programi osposobljavanja usmjereni stjecanju društvenih ali i profesionalnih vještina mladih, starijih te osoba s invaliditetom za bolju integraciju na tržištu rada. Programi su započeli u veljači. Prva grupa od 30 polaznika Uvjerenja je dobila u svibnju. Time je ukupan broj polaznika formalnih programa osposobljavanja 78 osoba te će im se novo stečena zanimanja i usavršavanja upisati u e- radnu knjižicu a time svakako doprinijeti i povećanju njihove zapošljivosti.

Besplatno osposobljavanje održano je u sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a. Organizacija dodjele financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava iznosi 2.375.778,00 kuna.