Prostor i oprema

Centar Zlatna vrata  je smješten u samom srcu Dioklecijanove palače, u kasnogotičkoj palači iz druge polovice 15. stoljeća, čiji se projekt i izvedba pripisuje Jurju Dalmatincu. Nije poznata plemićka obitelj za koju je graÄ‘ena i čiji se grb nalazi u luneti dvorišnog portala. Kasnije je pripadala staroj splitskoj plemićkoj obitelji Cindro, čiji je grb na kapitelu dvorišne lože. 
Prije obnove ovo je bio jedan od najtrošnijih i najzapuštenijih stambenih sklopova, nastao kao posljedica teškog nasljeÄ‘a prošlosti. 
Centar je otvorilo svoje obnovljene prostorije 1964. godine.

Novi prostorni raspored – uredi, učionice i kinodvorana - respektirao je i vrednova srednjovjekvnu graÄ‘evinu i istovremeno udovoljio programu nove namjene: kulturi i obrazovanju.

Sama zgrada Centra je trokatnica u kojoj se nalaze 3 učionice,  uredski prostor, izložbena loggia, ulazni atrij, kinodvorana i kinokabina. Dvije učionice su opremljene suvremenom informatičkom opremom i tzv. „pametnom“ pločom, a treća učionica je klasična učionica u sklopu koje se nalazi i praktikum kuharstva.

Kinodvorana je kompletno obnovljena. Dvorana se sastoji od partera i balkona gdje ukupno ima 143 sjedeća mjesta, te je pogodna, osim za filmski program, i za održavanja ostalih scenskih programa.

Dvorana (143 mjesta)

- dva sata korištenja (predavanje): 79,63 € + PDV, svaki sljedeći sat 26,54 € + PDV.
- projektor na bini: 26,54 € + PDV
- korištenje kino projektora za vrijeme predavanja uz usluge tehničara: do dva sata korištenja cijena je 106,18 € + PDV, svaki sljedeći sat 33,18 € + PDV

Lođa (izložbeni prostor)

 

- do dva sata korištenja 26,54 € + PDV, svaki sljedeći sat 13,27 € + PDV

Učionice

1. KAT: UÄŒIONICA (cca 40 mjesta) do dva sata 39,81 € + PDV, svaki sljedeći sat 13,27 € + PDV

2. KAT: UÄŒIONICA (cca 40 mjesta) do dva sata 39,81 € + PDV, svaki sljedeći sat 13,27 € + PDV

3. KAT: UÄŒIONICA (cca 20 mjesta) do dva sata 39,81 € + PDV, svaki sljedeći sat 13,27 € + PDV

- projektor u učionici 26,54 € + PDV

NAPOMENE:
- ukoliko je riječ o komercijalnom iznajmljivanju cijena se udvostručuje
- ukoliko se prostor iznajmnjuje u vrijeme neradnih dana (nedjeljom i praznikom) cijena se uvećava za 50% u odnosu na gore navedene cijene

 

CJENIK NAJMA LJETNOG KINA BAÄŒVICE
 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA