Aktualnosti

Izložba ''Zaron''

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da HULU i Centar Zlatna vrata nastavljaju uspješnu kulturnu suradnju na području suvremene umjetnosti.  Ovogodišnji program u galeriji Loggia započinjemo izložbom ''Zaron'' zagrebačke umjetnice Ive Zagode koja se otvara u petak 01.04.2022. u 20:00 sati u izložbenom prostoru Loggia, a može se pogledati do 16.4. 2022. Ulaz je slobodan.

HZZ - Split

BESPLATNO se osposobite za tražena zanimanja u Zlatnim vratima: GERONTODOMAĆIN/ICAMASER/KANJEGOVATELJ/ICA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalni ured Split u sklopu mjere: Obrazovanje nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja za rad u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.
Planirani početak: 5. travnja 2022. u 18:00 sati.

"Možemo li vjerovati svojim očima?"

U sklopu obilježavanja 21. Tjedna mozga od petka, 18. ožujka, u našoj lođi možete pogledati izložbu "Možemo li vjerovati svojim očima?"  koju je pripremila psihologinja Ivana Jambrović Čugura. Izložba je interaktivna i na svim eksponatima možete testirati svoja osjetila. U lođi će biti postavljena do kraja tjedna. 

-

Kao ljudi i kao ustanova ne možemo ostati ravnodušni na agresiju koja se trenutno odvija u Ukrajini. Nažalost, stradanja Ukrajinaca podsjećaju nas na ratno iskustvo koje smo ne tako davno prošli i mi sami. Stoga je naša moralna obveza pomoći svim žrtvama koje su morale napustiti svoj dom i pronaći utočište u njima nepoznatom okruženju. Kao dobri domaćini moramo pokazati solidarnost i empatiju kako bi naši prijatelji što bezbolnije prevladali ovo mučno razdoblje, kako za njih, tako i za cijelu Europu.
Na inicijativu Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, organizirat će se besplatan program hrvatskog jezika za izbjeglice iz Ukrajine. Nastava u okviru ovog programa odvijat će se u prostorijama Centra na adresi Dioklecijanova 7 u Splitu, a održavat će se dva puta tjedno u bloku od dva školska sata s mogućnošću online praćenja.
Nadamo se da će ovaj mali doprinos s naše strane pomoći Ukrajincima prevladati komunikacijske teškoće i doprinijeti lakšoj integraciji u društvo.

Danijela Ćukušić, prof.
Ravnateljica

Večer poezije

Udruga za ukrajinsku kulturu u Dalmaciji CVIT poziva vas na večer poezije u petak, 18.ožujka 2022. u 17:00 sati u Сеntru za  kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split (1. kat).
Posjetitelji će biti u prigodi čuti neke od najljepših pjesama ukrajinskog pjesnika Tarasa Ševčenka.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA