Sajma filma

Kino mreža je strukovna udruga kinoprikazivača nastala s ciljem kako bi ojačali položaj neovisnih kina unutar same filmske djelatnosti te pokrenuli i razvijali filmsku kulturu u svim njezinim oblicima diljem Hrvatske. Mreža u ovom trenutku ima 44 člana i 65 kina u 53 grada. Ključne aktivnosti Mreže su povezivanje i razmjena programa iznimne umjetničke, kulturne i povijesne vrijednosti, razvoj publike svih kategorija s naglaskom na filmsko obrazovanje djece i mladih, kontinuirano obrazovanje članova u marketinškim, organizacijskim, tehnološkim i programskim područjima te zagovaranje i proaktivno djelovanje.
 
Dva puta godišnje Kino mreža organizira SAJAM FILMA, trodnevni skup svojih članova tijekom kojeg se održava Skupština udruge, distributeri članovima predstavljaju filmove koji izlaze u narednom razdoblju, organiziraju se radionice za članove te okrugli stolovi. Ovaj put Sajam filma stiže u Split u Kinoteku Zlatna vrata u suorganizaciji Zlatnih vrata i Kina Mediteran. Sajam se održava od 12. do 14.2. 
 
Na otvorenju Sajma filma članove Kino Mreže pozdravit će Alen Munitić (Predsjednik Kino Mreže), Chris Marcich (Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra), Danijela Ćukušić (Ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje Zlatna vrata) i Jelena Hrgović Tomaš (Zamjenica Gradonačelnika Grada Splita)
 
Nakon otvorenja Sajma započet će okrugli stol na temu digitalizacije kina i investicijskih potpora kinima na kojem će biti prisutan i Krešimir Partl, državni tajnik Ministarstva kulture. 
 

Cijeli raspored Sajma filma možete vidjeti OVDJE.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA