RADIONICE ZA DJECU I ODRASLE U ZLATNIM VRATIMA

Već dugi niz godina u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata kroz edukativno-kreativne radionice za djecu i odrasle stvaraju se, oslobađaju i usavršavaju razno razni talenti, rađaju se nove ideje i stječu nezaboravna iskustva.

Radionice se provode s najvišim standardima te profesionalnim pristupom, pa se često događa da polaznici koji dođu na radionicu iz zabave ili želje da samo uživaju u novom hobiju, izađu kao perspektivni krojači, keramičari, aranžeri cvijeća, informatičari, glazbenici...

Danas kada nam svakodnevni ritam života diktira dnevni raspored nastojimo polaznicima omogućiti da se opuste i uživaju u prijateljskoj atmosferi te da svoje slobodno vrijeme obogate stjecanjem kreativnih vještina i novih poznanstava. Svaka od tih vještina omogućuje toliko potrebno mentalno opuštanje, a istovremeno je i blagotvorna za kućni budžet, jer nam omogućuje da mnoge stvari koje kupujemo za sebe i za druge izradimo sami, darujući tako ne samo predmet, već i vlastitu pažnju i ljubav. 

Naučite plesti kao što su to radile naše bake, mame i tete. Radionica pletenja za odrasle „OPLETI“ održava se jednom tjedno tijekom šest tjedana po četiri školska sata. Program se prilagođava polaznicima s obzirom na to kakve imaju dosadašnje vještine u pletenju. Od „opreme“ su potrebne igle br. 5, klupko vune i dobra volja. Početak nove radionice je 1.12.2016.

U „ŠKOLI CRTANJA I SLIKANJA“ za djecu i odrasle polaznici savladavaju osnove likovnog jezika i različitih tehnika (akvarel, tempera, ulje) uz praktičnu primjenu istih. Nastava se održava u manjim grupama s individualnim pristupom. Predznanje iz slikarskih tehnika nije potrebno, samo želja. Svatko je kreativan na svoj način, a škola crtanja i slikanja u Zatnim vratima je mjesto gdje svatko upozna i razvije svoju umjetničku kretivnost. Škola traje dva mjeseca kroz 24 školska sata, a započinje 26.1.2017.

Opojni mirisi iz kuhinja iz djetinjstva sada se šire u kuhinji Zlatnih vrata. Na jednodnevnom tečaju izrade domaće maniste i njoka „DALMACIJA U MOM NJOKU“ ručno se izrađuje domaća manistra i domaći njoki i to obični, zeleni i crni. Izrada i uživanje u pripremljenim ukusnim jelima traje tri školska sata. Počinjemo odmah.

Animirani film u dječjem životu oduvijek je imao važnu ulogu veliki utjecaj na razvoj njihove mašte i kreativnosti. Na radionici animiranog filma „KREDA - STOP ANIMACIJA” za najmlađe tijekom pet dana, djeca uzrasta od 8 do 12 godina, naučit će osnove stvaranja filma i praktična znanja potrebna za kreiranje animiranog filma uz pomoć dostupnih sredstava, poput digitalne kamere i osnovnog uređivačkog sofvera na kompjutoru. Radionica započinje 5.12.2016. i traje do 9.12.2016, a održava se u poslijepodnevnim terminima.

Za sve informacije tim iz Zlatnih vrata stoji na raspolaganju na telefon 021 361 524, mail info@zlatnavrata.hr ili na adresi Dioklecijanova 7.

 

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA