PRIPREMATELJ/ICA JEDNOSTAVNIH JELA
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
1. Razlikovati namirnice za pripremu jednostavnih jela
2. Koristiti kuharske alate i uređaje na siguran način
3. Razlikovati postupke pri obradi, pripremanju i prigotovljavanju jednostavnih jela
4. Pripremati jednostavna jela
5. Primijeniti pravila održavanja osobne higijene, higijene uređaja i radnog prostora
6. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i prve pomoći.
Isprava po završetku programa: Uvjerenje o osposobljenosti za poslove priprematelja jednostavnih jela
Upis u e-knjižicu: da
Mjesto izvođenja: Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje, Dioklecijanova 7 i poduzeće s kojim Centar ima sklopljen ugovor za izvođenje praktičnog dijela nastave
Trajanje (nastavnih sati): 130
Uvjeti za upis:
Program osposobljavanja za priprematelja jednostavnih jela mogu upisati osobe koje imaju:
- završenu osnovnu školu
- 15 godina života
- sanitarnu knjižicu
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova priprematelja jednostavnih jela.
Dokumenti potrebni za upis: rodni list, svjedodžba i domovnica, ispunjena upisnica s ugovorom
Oblik izvođenja nastave: redoviti i konzultativno-instruktivni
Voditelj programa: Helena Petrinović,prof.
Preuzmite prijavnicu
Nastavni plan i program
Poznavanje ugostiteljske robe
Osnove higijene
Priprema jednostavnih jela
Zaštita na radu
Praktična nastava