PRIPREMA JEDNOSTAVNIH SLATKIH JELA
Kompetencije koje se programom stječu:
1. Razlikovati energetsku i nutritivnu vrijednost pojedinih namirnica, njihova svojstva, učinak na čovjeka i način upotrebe
2. Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
3. Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
4. Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
5. Rezati i oblikovati slastice
6. Puniti i ukrasiti slastice
7. Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
8. Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
Upis u e-knjižicu: da
Mjesto izvođenja: Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7
Trajanje (nastavnih sati): 225
Uvjeti za upis: posjedovanje kvalifikacije na razini 1 (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja), važeća sanitarna iskaznica, liječnička potvrda
Dokumenti potrebni za upis: rodni list, svjedodžba i domovnica, ispunjena upisnica s ugovorom
Oblik izvođenja nastave: redoviti/konzultativno–instruktivni
Voditelj programa: Helena Petrinović,prof.
Preuzmite prijavnicu
Modul:
Priprema i izrada jednostavnih slatkih jela