51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

RASPORED PROJEKCIJA

RASPORED PROGRAMA

Prije 10 godina u uvodnoj riječi splitskog izdanja 41. Revije napisano je:
„Tražite li svježe ideje, smjele pokušaje, radikalna i subverzivna rješenja, radove neopterećene stilom i značenjem, alternativno, apsurdno, smiješno ili sirovo, najprije ih potražite među radovima amatera. Tu se forme miješaju, istražuju, ponovo uspostavljaju, opet se osvajaju već jednom istraženi prostori, pitaju stara pitanja na novi način. „
Pojmovi amaterizam, amaterske prakse i politike amatera, osim što se često pogrešno interpretiraju, sami po sebi mutiraju i traže stalno uspostavljanje i afirmaciju. Naša zadaća je istražiti, locirati, re-definirati sve one prakse koje garantiraju pristup znanjima, vještinama i informacijama, a zatim te prakse provoditi i u njihovo provođenje uključiti čim veći broj autora i autorica. Kinoklubovi svoje djelovanje temelje na politikama amatera.
Danas baštinimo neka nova iskustva, a Revija okuplja filmske entuzijaste koji su svoja djela snimili u raznim produkcijskim kategorijama. Ipak, zajednički okvir su i dalje slobodno izražavanje i ljubav prema pozivu kojim se bavimo. Podržavamo sve prostore slobode u kojima autori i autorice imaju mogućnost nesputano razvijati vlastite ideje, svoj autentični glas i viđenje, neopterećeni rokovima i financijama uz podršku iskusnijih kolega. Zašto je toliko važno da budemo autentični i svoji? Jedino ako smo nesputani, imamo priliku otkriti neotkrivene misli i ideje. Ono što još nismo otkrili, oblikovat će naš svijet u budućnosti, i možda ga oplemeniti i učiniti boljim. Zato je naša odgovornost da u svakom segmentu djelovanja ostavimo otvorena vrata za istraživanje, eksperiment, pokušaj i igru.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA