4. Dani izraelskog filma

Festival započinje 3. rujna 2020. u Ljetnom kinu Bačvice u 21 sat filmom Maktub, najvećim izraelskim blockbusterom od 1986. godine, kojeg je režirao Oded Raz, a čiji su scenarij napisali fantastični Guy Amir i Hanan Savyon koji i glume u filmu. Ova komedija prati dvojicu sitnih mafijaša koji, nakon što prežive  teroristički napad u restoranu, odluče promijeniti svoje živote i počnu ispunjavati molitve utaknute u kamenje Zida plača.

Za vrijeme trajanja festivala, posjetitelji će moći pogledati još i filmove Povratak na Maracanu, Poticanje, vrhunski prikaz dogaÄ‘aja koji su prethodili ubojstvu izraelskog premijera Yitzhaka Rabina iz perspektive njegovoga ubojice, Bez mane i Dvanaest bodova.

Za kraj festivala, u nedjelju 6. rujna 2020., posjetitelji će moći uživati u filmu Oprost, takoÄ‘er kreaciji dinamičnog dua Guya Amira i Hanana Savyona. Oprost je priča o dvojici sitnih kriminalaca, Shaulu i Nissanu. Nakon što pokušaj pljačke poÄ‘e po krivu, Shaul završava u zatvoru. Godinama kasnije, Shaul biva pušten iz zatvora, a Nissan je ortodoksni Židov koji samo želi dobiti Shaulov oprost...

Ulaz na projekcije je kao i dosad slobodan za sve zainteresirane.

Raspored projekcija:

Ljetno kino Bačvice:         četvrtak, 3. rujna, 21:00 – Maktub

                                             petak, 4. rujna, 21:00 – Poticanje

                                             subota, 5. rujna, 21:00 – Dvanaest bodova

                                             nedjelja, 6. rujna, 21:00 – Oprost

Kinoteka Zlatna vrata:     petak, 4. rujna, 18:30 – Povratak na Maracanu

                                             subota, 5. rujna, 18:30 – Bez mane

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA