3. DANI IZRAELSKOG FILMA

RASPORED PROJEKCIJA I O FILMOVIMA
 

" Ova izuzetno kvalitetna suradnja s Splitsko dalmatinskom županijom od prije nekoliko godina obuhvaća ne samo filmski festival već i druge zajedničke projekte i vjerujemo da će ih svake godine biti sve više. Ove godine po prvi puta imamo odličnu suradnju s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje i zahvaljujemo im na visokoj profesionalnosti i velikoj pomoći.

S početkom novoga milenija izraelski filmovi doživjeli su renesansu i postali poznati i priznati širom svijeta. Izraelski filmovi osvojili su poštovanje publike i kritike i prikazuju se u svjetskim kinematografima i na festivalima na kojima dobivaju prestižne nagrade. Nekoliko puta ušli su u uži izbor za Oskara za najbolji film na stranom jeziku a godišnje se u Izraelu snimi preko sto filmova.

U našem odabiru trudili smo se, kroz različite žanrove, odabrati filmove koji najbolje predstavljaju život u Izraelu. Svaki od odabranih filmova izuzetan je na svoj način.

3.  Dani izraelskog filma donose 5 igranih filmova koji, svaki na svoj način, govore o svakodnevnim životnim problemima; o svim temama koje zaokupljaju Izraelce a koje su bliske ljudima širom svijeta.

Ove godine prikazat ćemo sljedeće igrane filmove:

ZAPOSLENA ŽENA
DRUGA PRIČA
PUKOTINE
ODJEK
DOBRI DEČKO IZ JERUZALEMA 

Ulaz na sve projekcije bit će slobodan za sve ljubitelje dobrog filma.

Veselimo se Vašem dolasku!"

Veleposlanstvo Države Izrael

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.