TKO JE SMJESTIO ZEKI ROGERU?

Who Framed Roger Rabbit?

(SUVREMENI) ANIMIRANI KLASIK:
Who Framed Roger Rabbit, 1988. Roger Zemeckis, 104 min. US
Scenarij:
Jeffrey Price i Peter S. Seaman
Uloge: Bob Hoskins, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy
   Producent crtanih filmova RK Maroon angažirao je detektiva Eddieja Valianta da istraži skandal s preljubom u koji je uključena Jessica Rabbit, supruga Maroonove najveće zvijezde, Rogera Rabbit. Ali, kada je Marvin Acme, Jessicin navodni ljubavnik, pronađen ubijen, sudac Doom zaklinje se da će uhvatiti i uništiti Rogera.
   Inovativan i zabavan film koji sadrži revolucionarnu mješavinu igranog filma i animacije, s dirljivom i originalnom pričom. (rotten tomatoes)
   Ovaj film nije samo odlična zabava, već veliki napredak u igrano-animiranoj realizaciji. (Roger Ebert / Chicago Sun Times)
   Tehnologija je značajno napredovala od 1988., ali “Roger Rabbit” još uvijek zadivljuje i pričom i realizacijom. (Christy Lemire / ChristyLemire.com)
   Ovo je film koji zahtijeva da se gleda dvaput. Prvi put ste iznenađeni viđenim; drugi put više obraćate pažnju umjetnost i dobar humor. (Gene Siskel / Chicago Tribune)
   Urnebesni hibrid koji pronalazi humor i briljantnost u svom hommageu (staro)hollywoodskom noiru. (Jim Rohner / Battleship Pretension)

https://www.imdb.com/title/tt0096438/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA