SVAKOM SVOJE

A ciascuno il suo, 1967.

   U sklopu projekta "Aktiviraj se i kreni" organiziraju se besplatne filmske projekcije u splitskoj Urbanoj anglomeraciji. S klasičnim programom najprije se gostovalo u Solinu, zatim u Klisu, pa preko Kaštela natrag u Solin. Slijedile isu dvije projekcije u ljetnom kinu Bačvice, a od listopada 2021., zadnje dvije srijede u mjesecu rezervirane su za ovaj program u Kinoteci Zlatna vrata.
   AKTIVIRAJ SE I KRENI
A ciascuno il suo / We Still Kill the Old Way, 1967. Elio Petri, 93 min. IT
Scenarij
: Elio Petri i Ugo Pirro prema romanu “Svakom svoje” Leonarda Sciascie
Uloge: Gian Maria Volontè, Irene Papas, Gabriele Ferzetti
   Prijetnje smrću lokalnom ljekarniku Arturu Mannu ne iznenađuju nikoga od njegovih prijatelja jer je poznati ženskaroš u svom malom mjestu. Izvještaje o prijetnjama ne shvaćaju ozbiljno sve dok Manno, zajedno sa svojim prijateljem dr. Antoniom Rosciom, nije jednog ranog jutra ubijen u lovu. Sumnja pada na oca i dva brata 16-godišnje djevojke koja je navodno imala veze s Mannom. Ali profesorica Laurana, koja je vidjela jedno od pisama iznude, ne vjeruje u njihovu krivnju, te započinje vlastito istraživanje.
   Jedan od prvih talijanskih filmova o mafiji, na filmskom festivalu u Cannesu 1967. osvojio je nagradu za najbolji scenarij.
   Nemoguće je odoljeti mu i teško ga je zaboraviti dugo nakon što izađete iz njegovog uznemirujućeg, izražajnog svijeta. (Pamela Jahn/Electric Sheep)
https://www.imdb.com/title/tt0061320/?ref_=nv_sr_srsg_2

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.