SIMPSONS

The Simpsons Movie, 2007.

(SUVREMENI) ANIMIRANI KLASIK:
The Simpsons Movie, 2007. David Silverman, 87 min. US
Scenarij:
James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti
   Idiličan život obitelji Simpson u mirnom gradiću Springfield prekinut je nakon što, zbog Homerove nepromišljenosti, grad postaje toliko zagađen da predsjednik odlučuje cijeli grad izolirati pomoću ogromnog balona, a građani Springfielda krivnju svaljuju na Simpsone. Dolaze im pred kuću i tu započinje nova avantura obitelji Simpson...
   Radikalan i jednostavan u isto vrijeme, subverzivan i dobrodušan. (Roger Ebert)
   Ako je svaka epizoda „Simpsona” proslava, što mi pokušavamo napraviti, onda je ovaj film kao jedno veliko slavlje. To je način odavanja počasti animatorima, dopuštajući im da se stvarno razbacuju idejama. To je i način odavanja počasti piscima, jer smo uspjeli dobiti sve najbolje pisce koji su do sada radili na Simpsonima. (Matt Groening)
   „Simpsoni” su se uvijek dičili sitnim i brzim štosovima koji su se osvještavali na gotovo nesvjesnoj razini, njihovi „vicevi“ su uvijek bili krajnje suptilni čak i kada su prštali pretjerivanjem i skoro zahodskim humorom, uvijek smo mogli pronaći nebrojene razine duhovitosti, a reminiscencije i poveznice s kulturnim nasljeđem. (popcorn.hr)
   „The Simpsons Movie” sadrži srdačan smijeh, zajedljivu satiru i iskren prikaz američke obitelji zbog čega je serija tako popularna. I može se pohvaliti glatkijom animacijom i uglađenijim pisanjem koji podsjeća na dane slave same serije. (konsenzus kritičara / rotten tomatoes)

https://www.imdb.com/title/tt0462538/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA