Secret Arts Cinema u ZAGRLJAJU BALETA!

Secret Arts Cinema u ZAGRLJAJU BALETA! :-)

Secret Arts Cinema (Craft, Art, Design, Architecture) u svoja je dva prethodna izdanja bio potpuno posvećen proslavi kreativnog genija u dva posve različita područja. Arhitektura, a potom i fotografija otkrili su nam koliko se inovativnim i originalnim može postati ukoliko se prati vlastita zamisao. U novom izdanju program pozornost usmjeravamo ne toliko na konačan uspjeh koliko na strastveni put do njega. 

Ovo izdanje Secret Arts Cinema slavi Majčin dan u čak 5 hrvatskih gradova. U nedjelju 14. svibnja u Osijeku (Kino Urania), Puli (Kino Valli), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Varaždinu (Kino Gaj) na četiri simultane projekcije s početkom u 20 sati bit će premijerno prikazan film o jednoj ženi, njenom cilju i njenoj očaravajućoj ustrajnosti. Zagrebačka će premijera, kako smo već navikli, malo kasniti i počet će u 21 sat u Zagrebačkom plesnom centru. 

14. svibanj je dan posvećen svim majkama svijeta, njihovim brigama, stremljenjima i nadama. Njihovoj ljubavi. Mame su prvakinje snalaženja, one su primabalerine plesa koji se zove život. Secret Arts Cinema donosi priču o majčinstvu, teškom pothvatu spajanja majčinske nesebičnosti i umjetničke predanosti. 

Osim projekcije filma posjetitelje očekaju i dodatni sadržaji iznenaÄ‘enja, a posebno će zanimljivo biti u Splitu gdje će već 12. svibnja biti postavljena izložba fotografija Damira Fabijanića iz ciklusa „Krug u kvadratu“ koju je ustupilo Veleposlanstvo Japana. Otkrili smo dakle još jednu puzzlu filmskog programa: u petak krećemo put Dalekog istoka...

Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule okrenut je filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Riječ je o filmsko-umjetničkoj avanturi koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju naslov filma sve do početka projekcije. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija. VOLIM KREATIVNO!

Program Secret Arts Cinemaje realiziran je uz podršku Hrvatskog Audiovizualnog Centra, Kuna Zlatica i Kolorklinike. 

Cijena ulaznice je 20 kuna.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA