SAV TAJ JAZZ

All That Jazz, 1979.

All That Jazz, 1979. Bob Fosse, 123 min.
Scenarij:
Robert Alan Aurthur, Bob Fosse
Uloge: Roy Scheider, Jessica Lange, Leland Palmer, Ann Reinking, Cliff Gorman, Ben Vereen, Erzsébet Földi, David Margulies, Michael Tolan
   Nadareni ali i autodestruktivni koreograf Joe Gideon iscrpljuje sebe i svoje plesače pripremajući plesnu predstavu. Srčani bolesnik, a ne želi usporiti tempo rada pa bi predstava mogla postati njegov labuđi pjev, a priviđa mu se i anđeo smrti.
   Poluautobiografska priča temeljena na Fosseovom životu, te njegovoj karijeri plesača, koreografa i redatelja. Film je inspiriran Fosseovim maničnim naporom da montira film „Lenny“, dok je istovremeno postavljao brodvejski mjuzikl „Chicago“ 1975. Godine. Film je osvojio Zlatnu palmu u Cannesu 1980. godine. Na 52. dodjeli Oscara bio je nominiran za devet Oscara, osvojivši četiri: najbolju originalnu glazbu, scenografiju, kostimografiju i montažu.
   Redatelj Bob Fosse i glavna zvijezda Roy Scheider su na kreativnom vrhuncu u ovoj blistavoj, samosvjesnoj drami o redatelju-koreografu opsjednutom smrću. (rotten tomatoes / konsenzus kritičara)
   Egomanijačan, prekrasno koreografiran, uvjerljiv film. (Variety)
   Najbolji film koji sam ikad vidio. (Stanley Kubrick)
   Uvjerljiva prekretnica u evoluciji hollywoodskog filma: drhtav, pulsirajući, dinamičan i ekscesivan film. (Bruce McCabe / Boston Globe)
   To je film u kojem se riskira, uzbudljiva vožnja toboganom koja zaslužuje posebno poglavlje u filmskoj umjetnosti. (Leonard Klady / Winnipeg Free Press)
  Jedan od najvećih američkih filmova ikada snimljenih. (Grant Watson / Fiction Machine)
  A Tour de force autoportret briljantnog pisca-redatelja-koreografa Boba Fossea, neprimjetno utjelovljen u ulozi karijere Roya Scheidera. (David Lamble / Bay Area Reporter)

https://www.imdb.com/title/tt0078754/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA