RENDEZ-VOUS AU CINÉMA: MILOU U SVIBNJU

Milou en mai, 1990.

Milou en mai, 1990. Louis Malle, 107 min. (FR)
Scenarij:
Jean-Claude Carrière, Louis Malle
Uloge: Miou-Miou, Michel Piccoli, Michel Duchaussoy, Bruno Carette, François Berléand, Dominique Blanc
   Zabavna priča stavljena u pozadinu studentskih nemira u francuskoj 1968.
   Inspiriran Čehovom i Jeanom Renoirom, Malleov i Carrièreov komični "divertimento" kupa se u idili ekscentrične buržoaske obitelji na njihovom imanju u Bordeauxu, ignorirajući pritom studentske nemire u (ne tako) dalekom Parizu
   Jeann-Claude Carrière i ja smo bili u Parizu u svibnju '68.", podsjeća Louis Malle. „Tamo je bio i Miloš Forman, i dolazeći iz Praga gdje je svima dosadio socijalizam, bio je užasnut što studenti žele podići crvenu zastavu. No, za Jean-Clauda i mene, činilo se da je to vrhunac nadrealizma. Bilo je nešto u vezi s tim što je bilo jako zabavno. "
   Malle nježno pokušava napraviti film o nesavršenim, ali zanimljivim ljudima, čija se dobrota istodobno ispituje podudarnošću javne i privatne krize. Ne učimo velike lekcije, ne dajemo velike izjave, ali do kraja filma proveli smo zanimljivo vrijeme s tim ljudima i bolje ih poznajemo. Što više možete tražiti od vikenda u zemlji ili bilo koje grupe ljudi? (Roger Ebert)

https://www.imdb.com/title/tt0097884/?ref_=nm_knf_t3

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 30. studenoga 2020. do 4. prosinca 2020. godine (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 27. studenoga 2020.