POVRATAK U KINO: SONJA I BIK

Sonja i bik, 2012.

2012. Vlatka Vorkapić, 103 min.
Scenarij:
Vlatka Vorkapić, Elvis Bošnjak
Uloge: Judita Franković, Goran Bogdan, Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić Biffel, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Miro Bošnjak
   Mlada Sonja Sterle zagrebačka je vegetarijanka i aktivistica za prava životinja koja tijekom prosvjeda protiv borbi bikova jednom svojom izjavom pred TV-kamerama uvrijedi robusnoga Stipu i njegove suseljane iz malog mjesta u Dalmatinskoj zagori. Pogođeni Sonjinom tvrdnjom da oni ne vole bikove koje prisiljavaju na borbe, Stipe i Ante pred čitavim selom sklope neobičnu okladu: Antin sin Ante, akviziter polica osiguranja navodno vješt u nagovaranju ljudi, smjesta će otputovati u Zagreb i Sonju dovesti u njihovo selo. Ako ona smogne hrabrosti približiti se biku na udaljenost od 3 metra, Stipe je spreman odreći se dijela svoje muškosti, a ako ne, dužna je javno se ispričati njemu i svim ljudima koje je uvrijedila. Kad stigne u Zagreb, Ante na razne načine, pa i ojkanjem pod njenim balkonom, uspije Sonju nagovoriti da pođe s njim.
https://www.imdb.com/title/tt2249542/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 30. studenoga 2020. do 4. prosinca 2020. godine (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 27. studenoga 2020.