POSLJEDNJA SHEILA

The Last of Sheila, 1973.

PODCIJENJENI NEZAVISNI AMERIČKI FILM 70-TIH
The Last of Sheila, 1973. Herbert Ross, 120 min.
Scenarij:
Stephen Sondheim, Anthony Perkins
Uloge: Richard Benjamin, James Coburn, James Mason
   Godinu dana nakon smrti supruge Sheile, filmski producent Clinton Greene pozove šestoro poznanika na jednotjedno krstarenje Mediteranom. Svaki od gostiju dobiva karticu koja sadrži tajnu koja mora biti skrivena od ostalih. Cilj igre je otkriti tuđu tajnu, a pritom zaštititi svoju. Ispostavilo se da je jedan od gostiju s krstarenja kriv za Sheilinu smrt. Ali, Sheilin muž (zna tko je to) ne traži zakonsko rješenje, želi sadističku osvetu. Zato planira igru, vrlo kompliciranu igru.
   Reći ću vam o čemu je ovaj film. Riječ je o civilizaciji i barbarstvu. (redatelj Herbert Ross)
   Možda i najpodcjenjeniji film koji sam ikada pogledao. Skriveno remek djelo 70-ih. Odlična misterija. (Michael / horrorhr.com)
   Komplicirani triler vrhunske klase, vrsta filma koji vas umota u sebe i istovremeno upije dok se divite njegovoj inteligenciji. (Roger Ebert)
   U pitanju je možda i ponajbolji redateljski rad Herberta Rosa (Footloose, Steel Magnolias…). Napeta priča o milijarderu koji godinu dana nakon smrti supruge na svoju jahtu poziva grupu prijatelja je dovoljno maštovita, a, uz to, ispričana uz znalački gradiran ritam i žanrovsko poštovanje. (citymagazine.rs)

https://www.imdb.com/title/tt0070291/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA