PONOĆNA OBITELJ

Midnight Family / Familia de medianoche, 2019.


Midnight Family / Familia de medianoche, 2019. Luke Lorentzen, 81 min. US/MEX
   Mexico City na svojih 9 milijuna stanovnika ima samo 45 ambulantnih kola koje pokriva javno zdravstvo. Ostale potrebe pokrivaju privatni (polu)ilegalci koji se nesmiljeno bore za svakog pacijenta, utrkujući se s konkurencijom kroz kaotični gradski promet kako bi prije njih došli na mjesto nesreće.
   Jedna od njih je i obitelj Ochoa, kojoj je kaos na ulicama ovog megalopolisa prilika za stjecanje kakve takve zarade. Prateći obitelj koja pokušava preživjeti na ruševinama devastiranog meksičkog zdravstvenog sustava, „Ponoćna obitelj“ istražuje goruća pitanja privatizacije zdravstvene zaštite, nebrigu vladajuće kaste i kompleksnost osobne odgovornosti.
   Zastrašujuć i uzbudljiv. Manohla Dargis, New York Times
   Ovo remek-djelo zauvijek će promijeniti način na koji gledate na dokumentarce. Stil akcijskog filma, tema društveno-političke drame, a opet, dokumentarni film, s kamerom koja je uvijek točno postavljena da uhvati društvo na rubu moralnog kolapsa. Jordan Ruimy, The Playlist

https://www.imdb.com/title/tt6010976/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.