PLEMENITA KRV

Hush, 1998.

Hush, 1998. Jonathan Darby, 96 min. US
Scenarij:
Jonathan Darby
Uloge: Jessica Lange, Gwyneth Paltrow, Johnathon Schaech
   Mada u narodu puno više kruže vicevi o ozloglašenim punicama a ne o svekrvama Hollywood je odlučio dati prednost ovim drugima. A nju tumači Jessica Lange kao bolesno posesivna udovica Martha koja plete mrežu oko nevjeste Helen želeći na svaki način udaljiti sina Jacksona od nje....  
   Sumorni američki jug i obiteljski odnosi nebrojeno je puta bio predmet mnogih ekranizacija, no ovaj put redatelj Jonathan Darby, istovremeno autor priče i ko-scenarist, koristio je elemente popularnih i izvrsnih thrillera devedesetih (Oglas donosi smrt, Ruka koja njiše kolijevku...) do ikonografije i odnosa klasika pedesetih. RazraÄ‘ujući priču od psihološkog thrillera ka praktički horror završnici Darby prepušta uzde glumcima i konvencionalnim završecima. Johnathon Schaech, mada nedovoljno iskorišten svakako je glumac na kojeg treba obratiti pažnju, dok Jessici Lange, ma koliko se trudila, naprosto ne leži uloga negativke. (Vladimir Županović)
   Lange je jednostavno nevjerojatna glumica i toliko se zabavlja u ovoj ulozi, da jednoličnu priču čini vrijednom gledanja. (Gary Wolcott / Tri-City Herald)
   Ovo je očito film Jessice Lange. Njezina psihotična svekrva jedan je od najuznemirujućih likova koje sam susreo u bilo kojem filmu. (perfectbond / imdb)

https://www.imdb.com/title/tt0118744/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA