O SEKSU PITAJ DR. RUTH

Ask Dr. Ruth, 2019.

Ask Dr. Ruth, 2019. Ryan White, 100 min. US
   Dokumentarni film „O seksu pitaj dr. Ruth“ kronika je nevjerojatnog života dr. Ruth Westheimer, žene koja je preživjela holokaust i postala najslavnijom terapeutkinjom za seks u Americi. Svojom niskom građom, tvrdim njemačkim naglaskom i potpuno otvorenim pristupom seks terapiji i edukaciji, dr. Ruth je transformirala razgovor o seksualnosti. Kako joj se približava devedeseti rođendan, a ona ne pokazuje nikakve znakove staračkog umora, dr. Ruth se prisjeća svoje bolne prošlosti i nevjerojatne karijere tijekom koje se našla u prvom planu seksualne revolucije.
   Dr. Ruth Westheimer preživjela je holokaust i teško ranjavanje, bila snajperistica u izraelskoj vojsci, ali se proslavila time što je ‘seksualno opismenila’ Amerikance i svijet. Njena knjiga (vodič) „Seks za neznalice“ (Sex for Dummies ) prevedena je i kod nas.
   "Pitajte dr. Ruth“ ima prozračni šarm kojem se teško oduprijeti - i poruku koja je jednako važna koliko i zabavna. (Rotten Tomatoes)
   U godini koja ima mnogo dokumentaraca o seksualnom zlostavljanju, ovaj film je pravo iznenađenje. (joomboos.24sata.hr)
   Odličan dokumentarac o Karoli Siegel aka Dr. Ruth K. Westheimer, poznatoj po otvorenom pogledu na svu problematike vezanu uz sex, o čemu je govorila preko medija.Ali taj dokumentarac je i o ženi koja ima sa svojih 91 godina nevjerovatnu životnu energijui što sve je preživjela u svom životu... (satelitskiforum.com)
   Tražite čiste činjenice o seksu? U ovome iscrpnom i mjerodavnom vodiču, glasovita seksualna terapeutkinja dr. Ruth upoznaje vas s najnovijim saznanjima o gotovo svemu što je povezano uz seks - od oralnog seksa i popularnih seksualnih položaja, do novih metoda sprječavanja trudnoće. Također raspršuje seksualne mitove i prikazuje nove terapije liječenja smanjenog libida, prevladavanja seksualne disfunkcije i povećanja užitka.
Dr. Ruth K. Westheimer autorica je 31 knjige i predaje na sveučilištima Yale i Princeton. Pierre A. Lehu desetljećima radi s dr. Ruth kao publicist, spisatelj, i prijatelj.(www.superknjizara.hr)
   Kad čujete kako energično izgovara baš sve što kaže, čini se lakše razumljivim kako je židovska djevojčica koju su poslali u dom za djecu u Švicarskoj i tako joj spasili život, mogla preživjeti i postati sretna i realizirana osoba nakon što je sa samo 10 godina ostala sama na svijetu.Nacisti su joj pobili roditelje i sve rođake, nakon rata emigrirala je u Palestinu, tamo se pridružila organizaciji Haganah i u ilegali borila za stvaranje židovske države, prošla vojnu obuku za snajperista i u jednom napadu granatom ranjena u obje noge. Poslije višemjesečnog oporavka preselila se u Pariz, na Sorbonni završila psihologiju, potom se trajno iselila u Ameriku, magistrirala i doktorirala, počela s prvim radioemisijama u kojima je Amerikance učila koliko-toliko otvoreno govoriti o seksualnim problemima, nakon toga stvorila je i svoj televizijski show, nešto poput Oprah na temu seksa.Tad je već vremešna gospođa s konzervativnom frizurom, visoka 140 cm, postala svima dobro znana Dr. Ruth…  Autorica desetine knjiga na temu seksualnih odnosa, majka dvoje djece, s dva propala braka i trećim koji je trajao 37 godina, sve do muževe smrti, Dr. Ruth neusiljeno se i često smije.“Ovaj svijet možda i nije dobro mjesto, ali na njemu ima puno komičnih stvari…”, kaže i odmah se na početku razgovora raspituje je li njezina knjiga “Seks za neznalice” prevedena u Hrvatskoj. “Gledajte, doživjela je nekoliko novih izdanja… to sve govori. Da ljudima ne trebaju seksualni savjeti davno bi je prestali tiskati”, kaže samouvjereno, nimalo bahato. (Jutarnji.hr)

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/hrvaticama-preporucujem-vibratore-i-masturbaciju-3949686
https://www.imdb.com/title/tt9353586/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA