NESTANAK ELEANOR RIGBY

The Disappearance of Eleanor Rigby: Them, 2014.

ISABELLE HUPPERT/50 GLUMAČKIH GODINA
The Disappearance of Eleanor Rigby: Them, 2014. Ned Benson, 123 min. US
Scenarij:
Ned Benson
Uloge: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jess Weixler, Viola Davis, Isabelle Huppert , Ciaran Hinds, William Hurt
   Priča prati ljubavni par Eleanor i Conor koji pokušavaju prebroditi gubitak djeteta i pronaći ljubav koju su nekada imali. Kako to vidi On, a kako Ona i kako se to reflektira na Njih.
    Predstavljanje filma započet ćemo zanimljivošću koja je izrodila (ovu) završnu verziju filma. Redatelj i scenarist filma, Ned Benson, snimao je film iz dva dijela, vođen idejom prikaza ljubavne priče iz dva kuta, Njegovog (Him) i Njenog (Her). Ta dva filma su doživjela svoje premijere na filmskom festivalu u Torontu 2013. i pritom nagrađeni dobrim kritikama. Godinu dana kasnije, Benson je odlučio ponovno montirati film (čini se na nagovor producenata, danas zloglasne braće Weinstein) i prikazati ljubavnu priču na konvencionalan način, kao Njihovu (Them). Taj, uvjetno rečeno, završni proizvod, premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, čime je mladi redatelj postao jedan od rijetkih (ako ne i jedini) koji je jedan snimljeni materijal pretvorio u tri vrsna filma. Svakako, treba mu se priznati hrabrost i sposobnost da izvede jedan kompleksan i zahtijevan projekt o raspadu jedne veze.
   U eri u kojoj se čini da mainstream tisak ne brine ni o čemu osim o filmovima koji prikazuju superheroje, čudovišta, robote i priče o "prestižu" koje mame Oscara, "The Disappearance of Eleanor Rigby: Them" su dobrodošla stvar. Inteligentan je i zreo, a glavna glumačka postava izvrsna je. (Matt Zoller Seitz / rogerebert.com)
   Originalno razmišljanje o ljubavi i gubitku. (konsenzus kritičara / rotten tomatoes)

https://www.imdb.com/title/tt3729920/

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA