MORRISSEY: ENGLESKA PRIPADA MENI

England Is Mine, 2017.

England Is Mine, 2017. Mark Gill, 94 min. UK
Scenarij
: Mark Gill, William Thacker
Uloge: Jessica Brown Findlay, Jodie Comer, Laurie Kynaston, Jack Lowden
   Priča o počecima nastanka kultne engleske grupe The Smiths.
   Mladi i introvertni Steven Patrick Morrissey je sramežljiv i nezadovoljan tinejdžer koji u 70im godinama 20. stoljeća živi u Manchesteru. Povučen i usamljen, noću sluša glazbu pa piše kritike u glazbenim novinama. Otac želi da nađe posao, majka ga podržava u njegovom pisanju, a on sam ne zna što želi u životu. Njegova prijateljica, inteligentna i samouvjerena umjetnica Linder Sterling, podržava ga u pisanju pjesama i tjera ga da počne nastupati. Mora početi zarađivati, mora se nekako uklopiti u društvo, te se posvećuje glazbi. To su bili, kasnije će se ispostaviti, počeci nastanka kultne engleske grupe The Smiths.
   Za milijune istinskih obožavatelja - onih koji su ga voljeli 1985. godine i koji bi radije živjeli u prošlosti, a ne slušali verziju svog bivšeg junaka iz 2017. - film pruža sjetni užitak. (Dave White, The Wrap)
   Povoljan debi za Marka Gill. Bit će zadovoljni čak i oni koji nisu upoznati s Morrisseyem i njegovim doprinosom popularnoj kulturi. (David Stratton, Australian)
   „Engleska je moja“ djeluje daleko bolje kao evolucija zvijezde uoči slave. To nije nužno loše - samo se razlikuje od onoga što publika može očekivati. (Jamie Neish, CineVue)

https://www.imdb.com/title/tt3717804/

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.