MATER

Mater, 2020.

2020.Jure Pavlović, 95 min. HR/FR/RS/BiH
Scenarij:
Jure Pavlović
Uloge: Daria Lorenci, Neva Rosic, Vera Zima
   Nakon godina provedenih u Njemačkoj, Jasna se vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. Majčino onemoćalo tijelo čak i prikovano za krevet zrači zastrašujućim autoritetom koji se nadvija nad svima u njezinoj blizini. Kako dani prolaze Jasna se zapleće u mrežu zamjeranja od kojih je očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li se uspjeti suprotstaviti majci ili će konačno nestati pod njezinim teškim zagrljajem?
   U filmu ima autobiografskih elemenata i na neki način označavao je moj intimni povratak korijenima, što mislim da se u filmu baš jako osjeti na jedan vrlo suptilan način. (redatelj i scenarist Jure Pavlović)
  Debitant Jure Pavlović dokazuje da uvijek ima mjesta za još jednu psihološku dramu majke i kćeri. (Ola Salwa,Cineuropa.org)
   Umiranje i smrt veliki su tabui u našoj kulturi, ali „Mater“ izbjegava zamku hiperbolične patetike ili grandioznih emocija. Vrlo suptilan prvijenac scenarista / redatelja Jure Pavlovića. (Anton Bitel, eyeforfilm.co.uk)
   Ne upuštajući se u najsitnije detalje, sukob kćerke i majke zavisi od potisnutih osećaja iz prošlosti, ali Pavlović drži distancu, ostavljajući kraj otvorenim. (Meredith Taylor, Filmuforia)

   FEST 2020. Nagrada kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji regionalni film
   Pula 2020. Nagrada Breza za najboljeg debitanta (Jure Pavlović); Zlatna arena za glavnu žensku ulogu (Daria Lorenci – Flatz); Zlatna arena za kameru (Jana Plećaš)
   Taormina Film Festival 2020. Najbolja glumica (Daria Lorenci-Flatz)
   Bihać Avantura Film Festival 2020. Najbolji dugometražni igrani film

https://www.imdb.com/title/tt10750608/?ref_=fn_al_tt_2

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.