LJUBAVNE AFERE

Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait, 2020.

DANI FRANKOFONIJE
Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait, 2020. Emmanuel Mouret, 122 min. FR
Scenarij:
Emmanuel Mouret
Uloge: Camélia Jordana, Niels Schneider, Vincent Macaigne
   Daphne, u trećem mjesecu trudnoće, sa svojim je partneron Françoisom na odmoru na selu. On mora otići zbog posla, a ona ostaje sama kako bi dočekala Maximea, svog rođaka kojeg nikad nije upoznala. Četiri dana, dok čekaju da se François vrati, Daphné i Maxime postupno se upoznaju i pričaju jedno drugome sve intimnije priče o svojim prošlim i sadašnjim ljubavnim pričama...
   U ovom vrhunskom filmu naglasak je na fino isklesanim dijalozima, izrezanim iz ljepote francuskog jezika. Glazba često podvlači riječi, dovodeći tako priču do naleta lirizma. (Marc-Andre Lussier / lapresse)
   Suvremena ljubavna priča u kojoj nijedan partner nije više kriv od drugoga. Više ljubavnih trokuta viđenih autentičnošću, elegancijom i suosjećanjem. (konsenzus kritičara / rotten tomatoes)
   Mouretov scenarij je genijalno konstruiran, u maniri Arapskih noći: jedna priča vodi drugoj, sve dok se neočekivanim putem ne vratimo tamo odakle smo započeli. (Jake Wilson / The Age)
   S narativnom tapiserijom koja je tako čvrsto isprepletena, film pokazuje što može napraviti sjajan scenarij. (Jessice Seychell / SYN Media)
   Film koji pomno razmatra emocionalni nemir te prihvaća kaos i prevrtljivost ljudske intimnosti. (MG Mailloux )

   Film prikazujemo u suradnji s Francuskim Institutom i mjesecom Frankofonije..
https://www.imdb.com/title/tt12443930/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA