KINOTEKA NA BAČVICAMA: VJEŠTICE IZ EASTWICKA

Witches from Eastwick, 1987. George Miller, 118 min. US
Scenarij:
Michael Cristofer prema romanu "The Witches of Eastwick" Johna Updikea
Uloge: Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer, Veronica Cartwright
 
   Ne mislim da su muškarci odgovor na sve. (Alex / Cher)
   Zašto onda uvijek na kraju pričamo o njima? (Jane / Susan Sarandon)

   U Eastwick stiže ekscentrični Daryl Van Horne (jedna od najboljih uloga u karijeri velikog Jacka Nicholsona), hedonist koji ruši sve konvencije i unosi nemir u provincijski, do tada i dosadni gradić. Nemir koji privlači Alexandru, Jane i Suki koje ne mogu odoljeti šarmu, ali i različitosti novog stanovnika Eastwicka. No, nakon što dijabolični Van Horne iznevjeri njihova očekivanja slijedi osveta.
   „Vještice“ iz Eastwicka snimljene su na originalan način i svoju klasičnu temu iznijele su zabavno i upečatljivo, zbog čega se i njima vrlo rado vraćamo.  (www.teklic.hr)
   Hollywood ovdje čini sve što je potrebno, uključujući i (slobodniju) obradu originalne knjige Johna Updikea kako bi nam pružio jednu blistavu priču o vješticama punu iznenađenja. (Washington Post)
   Uloga za koju je rođen Jack Nicholson. (Chicago Sun Times)
   Film s tri glavne ženske uloge kojima muškarac ipak nekako krade fokus. Ta vrsta kontradiktornosti ono je što čini „Vještice iz Eastwicka“ tako provokativnim filmom 30 godina nakon što je postao hit na blagajnama, a posebno sada, kada postoji toliko javnih rasprava o borbama žena da se istaknu u društvu u kojem muškarci imaju većinu moći. (Jen Chaney / www.vulture.com)
   Johnu Updikeu vjerojatno nije bilo drago kada je vidio što su scenarist Michael Cristofer i redatelj George Miller napravili njegovoj knjizi... ali ovaj film je još BOLJI zbog toga što su oni učinili! Ludujući između scena lagane fantazije, sveobuhvatnog horora i ekstremnih događaja, film je divlje maštovit i užasno zabavan. S Jackom Nicholsonom kao samim vragom, stvari jednostavno ne mogu biti bolje od toga! Zapravo, cijela glumačka ekipa je vrlo dobro odabrana, sa sjajnim izvedbama. (G-man / imdb)

   Bilo mi je fascinantno, zabavno i na trenutke lijepo. (Scott Ross / News & Observer)
https://www.imdb.com/title/tt0094332/?ref_=nv_sr_srsg_7

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA