HAPPINESS

Happiness, 2014.

EX-ORIENTE
Happiness, 2014. Thomas Balmès, 75 min., F/FI

   Peyangki is a dreamy and solitary eight-year-old monk living with his mother in a remote village in Bhutan. TV will soon come to the village. With his uncle, Peyangki takes a three-day journey to the capital where he will buy a TV set and discover the city lights. Does TV bring happiness?

   Film o dolasku prvog televizora u malo selo u Butanu... Peyangki je osmogodišnji usamljeni sanjar i redovnik u selu Laya u Butanu, visoko na Himalaji. No uskoro će svijet doći k njemu: selo će se priključiti na struju, a pred Peyangkijevim očima po prvi put zatitrat će televizija... No donosi li televizija sreću?
   Thomas Balmès, rođen 1969. godine u Francuskoj, nezavisni je redatelj i producent dokumentarnih filmova. Snima ljude, mjesta i sukobljene situacije koje bacaju potpuno novo svjetlo na naše društvo: rat u Bosni iz perspektive ratnika Masaija, kravlje ludilo iz indijske perspektive, papuansko pleme koje se preobratilo na kršćanstvo, tračci djetinjstva iz svih krajeva svijeta. Njegovi filmovi propituju što nas povezuje kao ljudska bića.
http://www.imdb.com/title/tt3458776/?ref_=nm_knf_t2

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA