GLAD

The Hunger, 1983.

BRITANSKI FILM OSAMDESETIH
The Hunger, 1983. Tony Scott, 97 min. UK/US
Scenarij:
Ivan Davis i Michael Thomas po romanu Whitleya Striebera
Uloge: Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon
   Elegantna gotička drama o besmrtnoj ljepoti, beskrajnoj strasti i njihovoj strašnoj cijeni - gladi... Pred nama je još jedna prilika da se uvjerimo u umjetnički talent (ne samo glazbenika) Davida Bowieja!
   Miriam Blaylock prelijepa je bogata žena, ali i vampirica, a dugovječnost zahvaljuje ljubavnicima. Oni zauzvrat primaju obećanje vječnoga života, a i oni i Miriam hrane se krvlju stranaca. Privlačni čelist John s Miriam je već dva stoljeća, no odjednom na sebi počne zamjećivati znakove ubrzana starenja. Shvativši da obećanje vječnog života ne podrazumijeva i vječnu mladost, zatraži pomoć doktorice Sare Roberts koja proučava fenomen starenja. Ona baš i ne vjeruje u njegovu priču, ali je zainteresirana pa kontaktira Miriam... i takođe biva uhvaćena u zamku...
   „Postmodernistički vampirski film, uznemirujuć u svojoj sugestiji da muškarci i žene 80-tih godina prošlog stoljeća imaju iste želje, iste apetite i iste potrebe za moći, novcem i seksom... (Elaine Showalter, američka kritičarka)
http://www.imdb.com/title/tt0085701/?ref_=fn_al_tt_1


BRITANSKI FILM OSAMDESETIH
   Ova četiri filma u ciklusu britanskog filma osamdesetih godina prošlog stoljeća pokazuju kako ta kinematografija uspijeva stvarati velik broj vrijednih filmova istaknutih posebnosti u prikazu društva i mentaliteta, ali i kako je u toj situaciji teško zadržati istaknute autore u okvirima nacionalne produkcije.... (Tomislav Kurelec, HFS)
http://kinotuskanac.hr/article/britanski-filmovi-osamdesetih

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA