FESTIVAL POLJSKIH FILMOVA: PLANET SAMACA

Planeta Singli, 2016.

Planeta Singli, 2016. Mitja Okorn, 136 min. PL
Scenarij:
Sam Akina, Urszula Antoniak, Michal Chacinski, Radoslaw Drabik, Jules Jones, Mitja Okorn, Peter Pasyk, Lukasz Swiatowiec
Uloge: Maciej Stuhr, Agnieszka Więdłocha, Piotr Głowacki, Weronika Książkiewicz, Tomasz Karolak, Joanna Jarmołowicz
   Anja je profinjena, romantična, na prvi pogled stidljiva učiteljica glazbe, koja pomoću internetskih stranica za upoznavanje neumorno traži svoju srodnu dušu. Tomek je voditelj najgledanije i najkontroverznije TV emisije u zemlji. Žene žele biti centar njegovog života, muškarci žele, da bude kao on. A Tomek – ciničnim humorom ismijava sve. U momentu traženja novog materijala za svoju emisiji, na Dan Sv. Valentina, slučajno sretne Anju i u njezinom nepopravljivom romantičnom karakteru pronađe inspiraciju za buduću emisiju. Po Anjinoj slici stvori novu marionetu i izazivajući burnu reakciju gledatelja te gledateljica, predlaže Anji da bi njezine neobične spojeve i ljubavna iskustva upotrijebio kao materiju svojih lutkarskih parodija. Emisija preko noći postane prava senzacija, a Tomek i Anja kompatibilni kolege. Kada Ana jednoga dana neočekivano upozna idealnog muškarca – naočitog i obzirnog Antonija, mora Tomek pod pritiskom vođe medijske kuće Oktawie spasiti emisiju od neizbježnog kraja.
   Film „Planet samaca“ slovenskog redatelja Mitje Okorna, s visokobudžetnom produkcijom i gomilom scenarista, iz vizualne perspektive vidljivo podsjeća na američke blockbustere. Riječ je o romantičnoj komediji namijenjenoj širokoj populaciji koja kroz humor progovara o muško-ženskim odnosima. Predvidljivu priču i likove spašavaju vizualni segment filma, brz ritam i humor u pojedinim scenama, kao i umetnuta izvandijegetska glazba sastavljena od poznatih američkih pop hitova, čime je zorno pokazano da je produkcija napravila dobar dio posla približivši se mainstream standardima... (PFF Press)
https://www.imdb.com/title/tt5127398/fullcredits?ref_=tt_ov_wr#writers/

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA