DISNEYEV KLASIK: KNJIGA O DŽUNGLI

The Jungle Book, 1967.

The Jungle Book, 1967. Wolfgang Reitherman, James Algar, Jack Kinney, 78 min. US
   19. animirani film iz produkcije Disneyevog studija. Scenarij filma temelji se na istoimenoj knjizi nobelovca Rudyarda Kiplinga. Posljednji je film koji je producirao Walt Disney osobno, preminuvši u vrijeme njegova nastajanja, te je svakako najomiljenija ekranizacija ove klasične priče i najljepša uspomena na Walta Disneyja.
   Ostavljenog u šumi nakon nesreće, petogodišnjeg Mowglija usvojili su i odgojili vukovi. Kako dječak odrasta, pantera Bagheera shvaća da Mowgli mora biti vraćen među ljude. No njihov prijatelj medvjed Baloo misli da bi dječak trebao ostati među svojim prijateljima u džungli, koja im pruža sve što požele. Mudra Bagheera zna da je Mowgli u opasnosti od tigra Sherea Khana, koji mrzi sve ljude. Jednoga dana Mowgli pobjegne dublje u džunglu te doživi neugodne susrete sa zmijom Kaaom i tigrom Khanom, ali ga spasi djevojčica Kitty, koja ga odvede u obližnje selo.
   Uz izražajnu animaciju, zabavne likove i dopadljive pjesme, premda odlutao od izvorne priče, rezultat je predivan ... najbolji mogući način da zapamtite Walta Disneya.
https://www.imdb.com/title/tt0061852/?ref_=nv_sr_srsg_3

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA