DESET U POLA

Deset u pola, 2021.

Deset u pola, 2021. Danis Tanović, 90 min. BiH
Scenarij:
Nikola Kuprešanin i Danis Tanović
Uloge: Izudin Bajrović, Kerim Cutuna, Branko Đurić, Helena Vuković, Anja Matković, Goran Navojec
   Sarajevo, svibanj 2021. godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla pojesti „najbolje ćevape u Sarajevu“, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priiuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog već i cijelog grada.
   Novi film Danisa Tanovića nasmijat će, zabavit će i omekšat će romantika, koliko i cinika u publici. (Romana/ kakavdobarfilm.eu)
   Tanović i Kuprešanin ne dopuštaju da im glavno jelo zagori i uspijevaju izazvati da gledatelj nekako ogladni dok gleda film. Da poželi pojesti ćevape, u Sarajevu ili gdjegod drugdje. (Marko Njegić, SD)
   Ako ste mislili da je ovo film o ćevapima, grdno ste se prevarili. Film govori o obitelji, odnosima unutar obitelji, prijateljstvu, konzervatizmu, prežiljavanju, ali i tipičnom Balkanu i problemima koji su za mnoge sitni, no za Balkance, ovoga puta Sarajlije, najvažniji na svijetu. (Nikola Knežević / music-box.hr)

https://www.imdb.com/title/tt14577742/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA