Monodrama “Skupljanje kostiju”

Riječ je o ratnoj monodrami u izvedbi dramske umjetnice Mladenke Gruice, nastala na motivima svjedočanstva pokojne Grle Pedić o stradavanju u mjestu Paljuv u zadarskom zaleđu za vrijeme Domovinskog rata koja se za vrijeme okupacije sela, 1991. godine, mjesec dana, svake noći, iskradala iz zatočeništva i obilazila svog mrtvog sina Antu, pokrivavši ga dekom da mu strvinari ne bi oskvrnavili tijelo.
Tu je potresnu priču zapisala, dva mjeseca prije Grline smrti (2009.) Ivana Haberle i objavila u zbirci Koracima nade u istinu, a Mladenka Gruica pretočila u snažnu monodramu koja govori o trpljenju razdiruće duboke i neprolazne boli, ali i o nedostižnoj snazi prkosa, vjere i ufanja u ljubav i Boga.
Predstava je realizirana u suradnji s KUU Sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog.
Ulaz na predstavu je besplatan, međutim broj mjesta ograničen te molimo da potvrdite svoj dolazak do petka 8.11. na info@zlatnavrata.hr, 021 361 524 ili osobno u Dioklecijanovoj 7.
Radujemo se vašem dolasku!

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

OSTANI DOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.
Slijedeći donje linkove možete besplatno gledati dokumentarne i druge filmove, a od televizijskih platformi, preporučili bismo KINOTV (www.kinotv.hr) i DOKUTV (www.dokutv.net) koji su u vlasništu tvrtke Discovery s kojom Kinoteka već godinama poslovno surađuje jer nam programski odgovaraju.