TAMO NA DNJESTRU

Sarajevo, 1940.

1. SVJETSKI RAT NA FILMU
Sarajevo, 1940. Ákos Ráthonyi, 92 min. HU
Scenarij:
Jenö Szatmári, Gézavon Radványi
Uloge: Maria vonTasnady, Ferenc Kiss, József Timár, Lajos Vértes
   Miklos Varnai, ugarski časnik poziva svoju zaručnicu Evu u Sarajevo na svečanu smotru povodom dolaska Franje Ferdinanda. Međutim, Eva se ubrzo po dolasku zaljubljuje u ruskog slikara Borisa i odlazi s njim u Rusiju. Izbija rat, Boris se prijavljuje u vojsku, Eva ostaje sama u selu koje ju ne prihvaća i s njegovom rodbinom koja je mrzi, a Miklos je ranjen i pada u rusko zarobljeništvo. Nakon što ozdravi, bježi iz zarobljeništva i prerušen u prosjaka dolazi u Evinu kuću. Ona ga skriva, za sve saznaje Boris, spašava ih oboje i predaje se ruskim vlastima.
http://www.imdb.com/title/tt0033023/?ref_=nm_flmg_dr_34

   VELIKI RAT Prvi svjetski rat na filmu uključuje filmove s tematikom o 1. svjetskom ratu, a njime se komemorira godišnjica ovog povijesnog događaja. Selektor programa je povjesničar Daniel Rafaelić - on će i održati uvodno predavanje... istoj temi i sa istim predavačem (ali i sa drugim filmovima) vratit ćemo se 2018. kada ćemo obilježiti 100-godišnjicu završetka "velikog rata"...

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

KULTURA #OSTANIDOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Nastava u Centru Zlatna vrata, u obrazovnim programima koji to dozvoljavaju, nastava se izvodi na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Molimo polaznike da prate upute predavača kako bi bili u tijeku s gradivom i na vrijeme izvršavali zadatke.

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE I KONZULTACIJA NA DALJINU 
(od ponedjeljka 23.03. do četvrtka 9.04.2020.)

Za sva pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 021 361 524 ili putem maila info@zlatnavrata.hr.