TAJNA KELLSA

The Secret of Kells, 2009.

DANI KRŠĆANSKE KULTURE 2016.
The Secret of Kells, 2009. Tomm Moore, Nora Twomey, 75 min. UK/B/IRL
Scenarij:
Fabrice Ziolkowski i Tomm Moore
   Animirana priča o snazi mašte i vjere koja vodi čovječanstvo kroz mračna vremena. Crtić prepun boja i detalja u kojem se miješaju magija, fantazija i keltska mitologija...
   Prije dvije stotine godina siroče Brendan susreće brata Aidana, čuvara izvrsne, ali nedovršene knjiga iluminacija. Aidan pred Brendana postavlja veliki zadatak da dovrši „Knjigu o Kellsima“, koji to vidi kao poziv da ispita novi život kreativnosti i mašte, u kojem ga očekuju avanture, opasnosti i akcije. Suočen s prijetnjom napada Vikinga, uz pomoć tajanstvene djevojčice Aisling, Brendan mora pobijediti najdublje strahove kako bi dovršio zadatak. „Knjiga o Kellsima“ je remek-djelo europske umjetnosti, a ova animirana priča, spoj fantastike i legende, govori o njezinom stvaranju.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

KULTURA #OSTANIDOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Nastava u Centru Zlatna vrata, u obrazovnim programima koji to dozvoljavaju, nastava se izvodi na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Molimo polaznike da prate upute predavača kako bi bili u tijeku s gradivom i na vrijeme izvršavali zadatke.

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE I KONZULTACIJA NA DALJINU 
(od ponedjeljka 23.03. do četvrtka 9.04.2020.)

Za sva pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 021 361 524 ili putem maila info@zlatnavrata.hr.