PEDESETOGODIŠNJACI: RAT JE GOTOV

La guerre est finie, 1966.

La guerre est finie, 1966. Alain Resnais, 120 min. FR / SW
Scenarij:
Jorge Semprún
Uloge: Yves Montand, Ingrid Thulin, Genevieve Bujold, Jean Dasté, Dominique Rozan, Jean-François Rémi, Marie Mergey, Jacques Wallet, Michel Piccoli
   Sredovječni španjolski revolucionar Diego Mora živi u egzilu u Francuskoj, putuje često iz jedne zemlje u drugu. Na tajnim zadacima protiv Francova režima, otputuje u Pariz zbog glasina da je njegova grupa u opasnosti. Sa drugovima raspravlja o političkim opcijama, posjećuje svoju dugogodišnju ljubavnicu Marianne i stupa u vezu s radikalnom ljevičarkom Nadine, te se vrati u Španjolsku. Pošto se pokazalo da mu je policija na tragu, Marianne odlazi na aerodrom kako bi odletjela u Barcelonu da ga upozori...
   PEDESETOGODIŠNJACI U nastavku ciklusa pedesetogodišnjaka, filmova snimljenih prije 50 godina, točnije 1966. nekoliko je naslova kojima protok desetljeća čini dobro i koji poput vrhunskoga starog vina sa svakom novom godinom dobivaju na boji, okusu i bukeu, dok kod nekih od njih pri ponovnim gledanjima možda jasnije bivaju razvidne slabosti koje su se mogle uočiti i u vrijeme premijera. (HFS)
http://www.imdb.com/title/tt0060481/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

KULTURA #OSTANIDOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Nastava u Centru Zlatna vrata, u obrazovnim programima koji to dozvoljavaju, nastava se izvodi na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Molimo polaznike da prate upute predavača kako bi bili u tijeku s gradivom i na vrijeme izvršavali zadatke.

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE I KONZULTACIJA NA DALJINU 
(od ponedjeljka 23.03. do četvrtka 9.04.2020.)

Za sva pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 021 361 524 ili putem maila info@zlatnavrata.hr.