PAKLENA NOĆ

Good Time, 2017.


Good Time, 2017. Josh i Benny Safdie, 100 min. SAD
Scenarij:
Josh Safdie i Ronald Bronstein
Uloge: Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh,  Ben Safdie, Barkhad Abdi, Buddy Duress
   Nakon loše izvedene pljačke banke koja je odvela njegovog mlađeg brata u zatvor, Constantine 'Connie' Nikas započinje uvrnutu odiseju kroz gradsko podzemlje u nevjerojatno očajničkom i opasnom pokušaju da svog brata Nicka izvuče iz zatvora. Tijekom jedne nabrijane noći, Connie će sletjeti u ludi svijet nasilja i zločina te će u utrci s vremenom pokušati spasiti i sebe i svog brata, znajući da im životi vise o koncu...
   Uzbudljivi i nadrealni kriminalistički triler od strane mnogih je filmskih kritičara proglašen modernim klasikom. Joshua i Ben Safdie donose nam autentičnu i slojevitu priču o nadrealnom svijetu prožetom kriminalom i nasiljem, ali i emocijama te estetski privlačnim i humorističnim elementima... (Dunja Ivezić, www.ziher.hr)
   Punokrvni filmski užitak (The New York Times)
   Nitko od modernih filmaša ne može stvoriti komediju s tako intenzivnom neizvjesnošću kao braća Safdie (IndieWire)
   Jedna od najimpresivnijih glumačkih izvedbi godine. Rukavica u lice svima koji su Roberta Pattinsona željeli 'spremiti u ladicu (Detroit News)
   Kada vas je posljednji put neki film u prvi tren prikovao i odbijao pustiti do samog kraja? (Boston Globe)

http://www.imdb.com/title/tt4846232/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

PROMOTIVNA MANIFESTACIJA - ŠOLTA

U utorak, 11. prosinca 2018. god.  u 10 sati u zgradi Doma kulture, Put gustirne (pored apoteke), Grohote, Šolta održat će se sljedeća prezentacija programa besplatnih edukacija za osobe s invaliditetom i nezaposlene osobe, starije od 54 godine.