NOĆ VJEŠTICA

Halloween, 2018.

Halloween, 2018. David Gordon Green, 109. min. US
Scenarij:
Danny McBride, David Gordon Green i Jeff Fradley prema izvornim likovima koje su kreirali John Carpenter i Debra Hill
Uloge: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney, Nick Castle
   Jedanaesti po redu u „slasher“ franšizi, nova„Noć vještica“, ignorira kontinuitet prethodnih nastavaka. Scenaristi sada radnju smještaju u vrijeme četrdeset godina nakon što je Strode, koju ponovno tumači Jamie Lee Curtis, na Noć vještica izbjegla smrtonosni pohod čovjeka pod bijelom maskom.
   Najnoviji „Halloween“, najavljen kao direktni nastavak originala Johna Carpentera iz 1978., prikazan je premijerno na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF). Radnja je smještena u gradić Haddonfield četiri desetljeća nakon Myersova krvavog pokolja. Laurie je zbog traume ekstremno oprezna, s čime njezina kći i unuka imaju problema. S obzirom na to da je Myers u strogo čuvanom zatvoru, smatraju da joj je vrijeme da ga ostavi u prošlosti. Serijski ubojica, međutim, uskoro pobjegne.
   To je film o traumi i o tome kako se ona proteže na više generacija. Bilo je sjajno ispričati Laurienu priču kroz oči njezine kćerke i unuke', rekla je Jamie Lee Curtis nakon prikazivanja filma koji je kritičar Scott Menzel proglasio najboljim iz franšize.
   Ovo je istodobno najduhovitiji i najbrutalniji 'Halloween' dosad, što je povremeno dosta nezgodan miks. (Bryan Bishop / Verge)
   U završnim scenama, kako se tri generacije žena iz obitelji Strode suočavaju s Myersom, film živne, a tu je i niz pametnih obrata, kao i zanimljivih iznenađenja za obožavatelje franšize. Ali sve skupa ne nudi dovoljno katarze za heroinu koja pati toliko vremena. (Benjamin Lee / Guardian)

https://www.imdb.com/title/tt1502407/?ref_=nv_sr_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - USAVRŠAVANJE

Jednodnevni seminari programa usavršavanja javne nabave održat će se 9. rujna, 10. rujna i 20 rujna 2019.