NADNICA STRAHA

Sorcerer, 1977.

KLASIKA SRIJEDOM
Sorcerer, 1977. William Friedkin, 121 min. US
Scenarij:
Walon Green prema romanu Georgesa Arnauda
Uloge: Roy Scheider, Bruno Cremer, Francisco Rabal, Amidou
   Četvoro muškarca - plaćeni ubojica iz Meksika, palestinski terorist, francuski bankar i američki razbojnik - iz različitih dijelova svijeta riskiraju živote prevozeći galone nitroglicerina kroz opasnu latinoameričku džunglu …
   Na krilima uspjeha „Francuske veze“ (1971) i „Egzorcista“ (1973), William Friedkin odlučio se primiti prerade egzistencijalističkog Clouzotova trilera „Nadnica za strah“ (1953). Iako je u vrijeme svoga nastanka mlako primljen, „Nadnica straha“ se danas drži zanemarenim remek-djelom američke kinematografije 1970-ih.
   Sam Friedkin "Nadnicu straha" je oduvijek isticao kao osobnog favorita među filmovima koje je snimao. Nije želio snimati puki remake svima dobro poznatog filma, već je izvornu priču dosta izmijenio, nešto dodao, nešto izbacio i dobio pustolovni akcijski triler na koji se zaista može gledati kao na film za sebe. (Gambee82)
   Friedkin izvrsno kritizira ljudsku pohlepu izazvanu kapitalizmom i pokazuje na što su ljudi sve spremni kada ih stjerate u kut. (tosusamofilmovi)
   Sve se mijenja. Novi kritičari, novi povjesničari filma, nova publika... Nova publika navikla je na kompjuterski generirane scene u filmovima, a sada očito reagira na film koji nije koristio kompjutere, a i dalje sadrži uistinu opasne akcijske scene. (William Friedkin)

https://www.imdb.com/title/tt0076740/?ref_=fn_al_tt_1

SRIJEDA / 14.04.
19:30 sati

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - USAVRŠAVANJE

Jednodnevni seminari programa usavršavanja javne nabave održat će se 15. i 16. travnja 2021. u Centru Zlatna vrata.
15.04.2021. - Najčešće pogreške u provedbi postupaka javne nabave
16. 04.2021. - Dokumentacija o nabavi za naručitelje i ponuditelje